Подходящи ли сме като двойка – да питаме звездите!

| от Йосифа Архангелова |


Все в някой момент на връзката си задваме този въпрос и той винаги има строго личен отговор, който е различен за всяка връзка.

Знае ли астрологията каква е нашата връзка и има ли прогноза за нейното развитие – отговoрът е твърдо „да“. От самата зора на астрологията, освен с небесните тела и циклите на движенията им, тази първа наука на човечеството (неразделна в началото от астрономията), тълкува и дава предсказания именно за живота на хората. И доколкото връзките и чувствата, както и оценката на другите и самооценката ни, ни определят, тази тема една от най-важните.

В астрологичните техники има поредица от методи за прогнозиране на потенциала и развитието на връзката, като най-често ползваният и основен е синастрията. С тази техника се разкриват основните енергии и темите в живота на двойката, които те задават. Техните сигнификатори са планетите, а отношенията се символизират от аспектите.

Интересното в случая е, че партньорски хороскоп може да се направи както за любовна/романтична двойка, така и само за сексуално привличане. Или за връзката шеф – подчинен. Подредбата на аспектите идва да покаже колко и какви нишки изграждат тези взаимоотношения. Разбира се, има прогнози доколко хармонично и лесно ще бъде едно съжителство или дори брак. Колко добро или опасно може да бъде едно приятелство. Както и дали е удачно и дали ще е успешно едно парньорство в бизнеса.

Сайтът и апът за партньорски хороскопи Astrobooth.com ни предлага такива прогнози.

Всяка двойка има различна връзка

Една известна и интересна връзка, например, е тази на Емануел и Бирджит Макрон. Тяхната история наистина изглежда като написана в небесата и това е точно така – до най-малкия детайл. Имали са, разбира се, и свободна воля и избор, но астрологично, неща като силата, механизмите и дълготрайността на връзката им са предначертани.

1

2

От аспектите между тях два са предизвикателни и три – хармонични за брак. Луната на Бриджит в твърд аспект с Плутон на Емануел е дала първоначалната раздяла, когато тя не е могла да понесе тежестта на тази връзка на раменете си. Апсектът между Марс и Уран също показва единоборство, раздели и събирания. Но тук идва мястото на триото от аспекти, които две транссатурнови планети и Сатурн на Бриджит правят с Венера на Емануел.

Ето и част от тълкуванията:

„Мъдростта и зрелостта на Бриджит са високо и искрено ценени от Емануел, а и носят със себе си едно допълнително ниво на отговорност. Тези аспекти обикновено се срещат при партньори с възрастова разлика…“

„За вас е характерно да сте все с „глава в облаците“. Начинът, по който Бриджит оценява физическата красота на Емануел допълва чувството за стойност, с което Емануел възприема Бриджит като част от имиджа на връзката. Това взаимно приемане и оценка прави романтичната ви връзка дълготрайна и себеотрицателна като неземна благословия.“

„Връзки, които имат този аспект винаги са интимни и лични, повече инстинктивни, отколкото рационални, и много дълбоки и силни.“ „… тъй като магнетизма и дълбоката власт, която Бриджит има над Емануел, ще чувствате инстинктивно и двамата. Тази енергия е трудна за описване и със сигурност никой не може да я контролира.“

И аспектите със Сатурн и Плутон към лична планета – в случа Венера, показват дълготрайност и голяма дълбочина и кармичност на връзката.

Ето така някои връзки са „написани“ в астрологичните ни карти.

Как изживяваме партньорствата и има ли знаци за техния успех

Други важни връзки са например партньорствата в бизнеса. Едно емблематично партньорство е на Уилям (Бил) Хюлет и Дейвид Пакард. Те двамата за партньорство имат три важни аспекта – не много на пръв поглед, но на едниния аспект заглавието е „Богатство“, а на другия – “Късмет“.

И като нагледно доказателство, че трябва и гориво за машината на тяхното партньорство, предизвикателният аспект казва: „Имате уроци да учите заедно и то с време и търпение, защото само тогава дълготрайността и красотата на връзката ви ще станат за завиждане.“

Явно не им е било лесно и те са преодолели препятствията с цената на усилен труд и борба за взаимоотношенията си.

А заслужената благословия на двата хармонични аспекта дава в прогнозата:

„Късмет, късмет, късмет. Социален напредък, пари чрез брак/съдружие и успех за вас като двойка.“

„Между вас двамата има естествена хармония, и имате общи възгледи за творческите проекти, богатството и парите. Вие не просто цените другия, но го подкрепяте и харесвате начина, по който мислите и двамата. И трите аспекта носят материално богатство и пари по пътя ви и това е в допълнение на разбирателството, което споделяте.“

По принцип в астрологията на взаимоотношенията се смята, че само хармоничните аспекти могат да донесат харесване и лесни връзки, но не ги правят трайни, важни и интересни за нас.

Няма случайни връзки и случайни срещи

Както е казал Зигмунд Фройд: „Не се избираме случайно един друг. Срещаме само тези, които вече съществуват в нашето подсъзнание.“ Тук трябва да добавим – като си направим синастрия – имат много и различни аспекти с нашите планети.

С други думи:

“We are all searching for someone whose demons play well with ours.” (Heidi R. Kling)- Всички ние търсим другия, чиито демони да си играят добре с нашите.

Карл Густав Юнг, например, се е занимавал с астрология и към края на живота си е имал астрологични карти на всичките си пациенти. На двойките е правил партньорски хороскопи и е знаел аспектите между тях, като това му е помагало в терапията. Наблюдавал е и модели в картите, които често са се изявавали при пациентите му. Без да претендира за изчерпателност е провел изследване на над 400 брачни двойки и е наблюдавал определени аспекти между Слънцето и Луната.

След първа среща или когато искаме да променим нещо, да минем на друго ниво или просто да научим повече за отношението на другия към нас и нашето – към него, астрологията може да ни даде много отговори.

В сайта Astrobooth.com всеки може да направи прогноза за връзката си, която е индивидуална, и може да е за девет вида взаимоотношения. Броят на аспектите показва колко различни енергии изграждат даденото взаимоотношение, а тълкуванията на вида, силата и действието им ни казват кои теми ще се проявят като най-важни и с какво имаме да се справяме, на какво да се опрем и на какво да се наслаждаваме.

За човек, който се интерсува от отношенията си с другия, прогнозите служат като ориентир и пътна карта, към която, когато се чувстава на кръстопът, може да се обърне за „навигация“.

А и винаги е приятно да разкриеш пръв дълбоките мотивации, скритите механизми и опорните точки на връзката, да бъдеш първият, който да я осмисли по нов начин.