Преподавател се превърна в аватар за своите студенти

| от Mama Mia |


Преподавател по дигитално изкуство се превърна в аватар, за да привлече вниманието на студентите си по време на дистанционно обучение онлайн.

Заради пандемията от коронавирус лекциите и уроците в голяма част от света се прехвърлиха онлайн. Професор Джианг Фей – преподавател в колежа по изящни изкуства към Шанхайския университет, решава да се възползва от новото положение, за да тества анимационен софтуер, изработен от него самия. Благодарение на аватарите, в които се превъплъщава по време на живите включвания и записаните уроци, той тотално завладява интереса на студентите си.

Фей експериментира с различни образи. Сред аватарите има чудовища, Железния човек, роботи. Но според китайското издание The Paperабсолютният фаворитна студентите е аниме образа на ученичка.

Образите на аватари се наслагват върху неговите движения в реално време. Също така аватарите преподават от виртуална класна стая.

Според China Tech City преподавателят се надява, че по този начин ще направи онлайн обучението по-забавно за своите студенти. Той установява, че те са много по-увлечени, когато той е скрит зад аватар.

Заради пандемията в Китай буквално процъфтява онлайн-образованието. Практически цялата учебна програма е прехвърлена в интернет, като дори патриотичните церемонии по издигането на комунистическото знаме се провеждат в реално време през стрийм.

Но според China Tech City понякога обучението онлайн се сблъсква със сериозни проблеми заради цензурата, което налага прекъсвания на приложения и разпадане на интернет връзки.

Проблем с онлайн достъпа имат и много ученици от бедни семейства, които не могат да си позволят присъствие в дигитална среда, заради липсата на устройства. Според китайската медия също така много училища все още не са успели да преминат в онлайн режим на преподаване, въпреки че вирусът ги е принудил да затворят врати.