Въпросите, които мечтаният съпруг задава

| от MamaMia |


Много добри съпрузи имат реални намерения да се грижат за партньорите си, но понякога забравят какви въпроси трябва да задават на жените си редовно, за да покажат, че са заинтересовани, ангажирани и че искат да бъдат полезни. Те знаят какво да попитат колегите на работа, приятелите си, дори с родителите си, но с романтичните партньори е различно. Въпреки истинската и честна любов, понякога е объркващо как да се държим. Да направиш жена си щастлива зависи и от задаването на правилните въпроси. Ето някои от тях:

Искаш ли да отидем на среща?

Не, не е глупаво да поканиш на среща човека, с когото вече си свързал живота си. Семейните терапевти разказват, че липсата на романтика и тръпка е една от най-честите причини хората да се разделят.

Знаете какво се има предвид – в началото връзките започват със срещи и свещи, кино и вино, споделени приключения и щуротии. Много хора са изначално щастливи, когато връзката излезе от фазата на впечатляване и премине във фаза на щастливо успокояване. Те чувстват, че натискът е изчезнал и могат просто да живеят живота си със своя човек. В това няма нищо лошо, но то не означава непременно, че жестовете трябва да изчезнат, напротив. Нито пък означава, че някой човек ни е гарантиран завинаги. 

Дори нещо елементарно, което не коства много усилия, може да изиграе ролята на искрата между вас. Може би вечеря навън? Пикник на плажа? Филм и парче пица? Нещо извън нормата на това, което обикновено правите. Много е важно да направите план и да не разчитате на човека до себе си да го направят. 

Как мина денят ти?

Всички сме изтощени, когато се приберем от работа. Всички работим твърде усилено и ако добавите деца, кучета, приятели и членове на семейството в микса, животът може да се усети поразително изтощаващ. Въпреки това разговорът с партньора  е ключова част от поддържането на дълбока връзка с него. Изглежда като нещо дребно и понякога може да е излишно, защото денят на човека до нас може да не е бил много по-различен от вчерашния. Но когато попитате някого как е минал денят му, дори и да знаете отговора, вие го карате да се чувства така, сякаш се интересувате от живота му и това го кара да се чувства важен. Важно е, след като попитате, да изслушате човека и да участвате в разговора, да не оставате само с дежурния въпрос. Гледайте през това време да не проверявате съобщенията си и да не играете компютърна игра.

Как се чувстваш?

Жените обработват емоциите 24/7 и в много отношения владеят изкуството да говорят за тези свои емоции. Като цяло, това не важи толкова за мъжете, най-вече в резултат на възпитанието, което им налага да мислят, че това е нещо погрешно. Поради това много мъже се страхуват да попитат как се чувства техният човек, защото се притесняват какъв ще бъде отговорът и не са сигурни  дали могат да бъдат полезни, ако трябва. Обещаваме ви, че ако попитате жена си или приятелката си как се чувстват и просто изслушате отговора им, ще спечелите точки. Почти толкова, колкото обичат да обработват чувствата си, жените обичат да знаят, че са чути – но че никой не се опитва да ги поправи и да им обясни как всъщност се чувстват от неговата гледна точка.

От какво имаш нужда?

Много мъже не питат от какво имат нужда жените им от тях. В резултат на това те са склонни да влагат усилия, правейки нещо за тях, което жените им всъщност може да не искат или поне да не е приоритет за тях. Когато направите нещо за своя човек, което той не иска да правите, това може да е катастрофа.

Можете да попитате от какво се нуждае вашата съпруга или приятелка по всяка тема. Ако е уикенд, можете да попитате какви домакински работи бихте могли да вършите. Ако изглежда притеснена, попитайте я какво трябва, за да ѝ помогне да се почувства по-добре. Ако иска да замине за уикенда, попитайте я с какво може да сте полезни вие, за да я улесните. И ако я видите наистина се бори с нещо, не се опитвайте да я поправите. Попитайте я от какво има нужда от вас в момента. Може да е нищо или да е нещо, за което никога не сте мислили. Никога не забравяйте да попитате, тя ще се зарадва, че сте го направили и наистина ще го оцени.

Знаеш ли колко много те обичам?

Може би сте убедени, че вашата съпруга или приятелка знае, че я обичате. И така, защо трябва да я питате това? Въпреки че вашата съпруга или приятелка всъщност може да знаят, няма жена на света, която да не иска да чува отново и отново, че мъжът до нея я обича. Напомнянето, че е истински обичана кара жената да се чувства ценна и защитена.

Ето и един последен въпрос, с който човек никога няма да сгреши: Искаш ли масаж на стъпалата?

Вижте още:

Една забранена думичка няма място в успешната връзка


Повече информация Виж всички