Тройката – инструкции за употреба

| от MamaMia |


Какво е първото, което ви идва наум, когато си помислите за тройка?

Че ще е ново и вълнуващо преживяване? Най-вероятно. Че малко ви плаши идеята? Има защо. Че може да подложи връзката ви на изпитание? За съжаление, може. Че не е експеримент за всеки човек или за всяка двойка? Със сигурност.

Преди да вземете решението да опитате, трябва да помислите и обсъдите дали това е нещо, което наистина искате да изпробвате с партньора си, или е породено от компромис от единия вас или пък от нездраво любопитство. Тройката може да разпали искрите във връзката ви на нова сметка. Но може и да ги угаси. С партньора ви може да сте убедени, сте подготвени и че идеята много ви възбужда, но на практика да доведе до ревност, несигурност и тотална неадекватност в отношенията ви.

Може пък и да е точното изживяване, от което връзката ви се нуждае, ако сте достатъчно уверени в отношенията си и дори само мисълта за това ви подлудява по правилния начин. В такъв случай превръщането на фантазията в реалност ще ви донесе ново вълнение и страст. Преди да започнете да планирате и действате, е препроъчително да сте убедени, че сте на една вълна и имате общо виждане какви са основните правила.

Импровизирането е привлекателно, но все пак го обсъдете.

Какво си представяте – да поканите още един мъж или още една жена?

Познат човек ли е или не? Къде ще го намерите – сред приятелите си, в бар, в приложение за запознанства? Кой от вас ще го сваля?

Има ли някаква конкретна обща фантазия, която да искате разиграете заедно?

Всичко ли е разрешено и за двама ви? Може би някой ще е по-активен, а другият – в ролята на наблюдател?

Има ли нещо специфично, което някой от вас да не иска да прави, да вижда или да му се случва?

Къде ще се случи – у вас, в хотел, в нает за целта апартамент?

Какви предпазни средства ще използвате?

Преживяването ще е по-приятно и по-сигурно и за двама ви, пардон, и за трима ви, ако сте уточнили всичко това предварително помежду си и не го оставите на случайността.

Установете ролите си.

В рамките на секс между трима може да има толкова много пози, комбинации и варианти, за които фантазирате. Погледнато от всеки възможен ъгъл изглежда палаво и вълнуващо, е, и малко ужасяващо. Всички тез ръце, устни и тела, насочени към вас и вашето удоволствие. Или пък не?

Там е работата. Може да се озовете в ролята на третия човек, който наблюдава отстрани как двама други се наслаждават на секса помежду си, а единият от тях е партньорът му.

За да избегнете това, може да поговорите предварително, дори под формата на говорене на мръсотии по време на секс между двама ви, какво точно ви възбужда и ви харесва. Вие двамата да доставяте удоволствие на гост звездата си? Или партньорът ви и той/тя сплитат езици в най-колосалния за вас оргазъм в живота ви до момента? А може би вие и третият човек сте в подчинена позиция и позволявате на партньора си да се развихри?

Нужно е да установите точно тези граници и така ще предотвратите опасността от пристъпи на ревност, болка, срам и съжаление, които ще навредят не само на качеството на моментното изживяване, но и на връзката оттам нататък. Търсите забавление, а не сълзи все пак.

Сексът – добре, ами оттук нататък?

Когато вашите фантазии, ролите, които ще играете, и правилата за защита на връзката ви са вече ясни, ще трябва да говорите и за това, което се случва после. Обличате се и си тръгвате? Викате такси на третия? Или оставате да се гушкате за през нощта и после закусвате бухти? Планирате ли да поддържате връзка с новия човек и занапред? Или просто да излизате приятелски? Ако мислите тройките да са редовна практика в сексуалния ви живот, е добре да знаете и това. В разгара на момента то ще е последното, за което ви се мисли.

Когато останете отново насаме, поговерете за преживяването – какво ви е харесало и какво не, свързали ли сте се добре с третия партньор, имало ли е неловки и некомфортни моменти. Признайте истинските си чувства и размисли по темата, за да не остават тайни и недомлъвки между вас, да не се натрупват ненужна ревност и нелогични страхове. И бъдете готови също да чуете откровена обратна връзка.

Вижте още:

14 оплаквания за секса в дълга връзка


Повече информация Виж всички