Сексът изобщо не те интересува? Спокойно, не си болна, просто си асексуална.

| от Вучето |


Ти си жена, която е прекарала периода на тийнейджърството в нетърпеливо очакване да я “удари хормонът”. Но това така и не се е случило. Десет, петнайсет години по-късно искрата на сексуалният нагон все още е дълбоко задрямала в слабините ти и ти започваш тревожно да се чудиш какво, за Бога, се случва.

Или по-скоро НЕ се случва. Защото сексът изобщо, ама изобщо не те вълнува. Или поне не по начина, по който замотава главите на всички останали. Чувстваш се объркана и притиснена, понеже си въобразяваш, че всеки, дори пешеходците, с които се разминаваш на улицата, забелязват паяжината, която се е образувала “там долу”.

Ти си малко зелено извънземно, което живее живот, лишен от флиртове, пенетрации, мастурбации, секстване, японско порно, лесбийско порно, обикновено порно и оргазми. Сигурно си мислиш, че нещо ти има. И че сигурно си пипнала някакъв вирус от тоалетната чиния в обществено WC. Само че липсата на сексуално желание може да има и друго, по-логично обяснение. Aми ако си асексуална? Асексуалността, разбира се, не е болест, нито пък сексуална девиация. Тя е една от засега 11-те известни сексуални ОРИЕНТАЦИИ като бисексуалност, хомосексуалност, пансексуалност, демисексуалност, грейсексуалност и пр. И ако още се чудиш дали да се причислиш към редиците на асексуалните хора, ето осем признака, които ще ти помогнат да разбереш.

Никога не мислиш за секс

И като казвам “никога” значи никога. Never! Jamais! Nunca! Ако в момента се сещаш за старата статистика, според която човек мисли за секс на всеки 7, 12, 35 или 42 минути (в зависимост от източника на изследването), няма как да не се запиташ: “Аз ли съм единственото изключение от правилото?” Със сигурност не си единствената и не си изключение. А и да не забравяме, че статистиката все пак е наука за генерализациите!

Намираш секси облеклото за смехотворно и нездравословно

И то не защото си литературен образ от романа “Пармският манастир” на Стендал! Тази мисъл не непременно те категоризира като старомодна, скучна, консервативна библиотекарка с очила. Просто гледаш на секси облеклото през безпристрастния поглед на медицинско лице. Високите токчета са причина за дългосрочни проблеми в коленните стави, както са и предпоставка за нежелани фрактури на глезените. Твърде впитите панталони водят до гастроентерологични смущения. А прашките… Те са по-ужасни и от билогично оръжие! Не стига, че са крайно нехигиенични, ами и прерязват дупето наполовина като трион.

Секс-сцените във филмите ти се струват безсмислени и скучни

Натискаш бутона за fast forward на дистанционното, за да минеш по-бързо през някоя секс сцена, не защото се чувстваш дискомфортно заради цялото пъшкане, охакне и лъсналите от пот тела, потръпващи от оргазмични спазми. О не! Просто са ти скучни и ти иде да изкрещиш в лицата на продуцентите: “Айде стига бе! Дайте да видим какво става по-нататък!”

Винаги се преструваш, че сексът с партньора ти доставя удоволствие

Много хора бъркат целибата с асексуалността. Всъщност много асексуални хора са имали сексуална връзка. Разликата е тази, че асексуалността а ориентация, а целибатът – съзнателно решение да не правиш секс (не дори със самия себе си). И веднага давам пример. Монахините може и да се виждат като сексуални тигрици в сънищата и мечтите си, но в реалния живот са избрали пътя на целомъдрието. Асексуалните жени обаче могат да бъдат сексуално активни. Всъщност някои от тях може би правят повече секс и от Джина Джеймисън в пика на порно-кариерата си, но не там е въпросът. Те никога не се възбужат. От нищо и за нищо на света. Затова им се налага да симулират удовлетворение. Така де, за да не наранят чувствата на партноьра си. NB! Да не се бърка симулирането на удоволствие от секса със симулирането на оргазъм!

Подозираш си, че всички се преструват

Мдааа, всичко тръгва от първите години на пубертета, когато съучениците и приятелите ви започва да се фукат с първите смучки, първите среднощни срещи по паркове и градинки, първото фелацио… Но понеже никога не ви е хрумвало, дори не и от любопитство, какви чудеса може да прави Иванчо с нещото между краката си, у вас започва да се надига подозрението, че всички лъжат. Че всъщност сексът не е голямата работа и че всички го правят, само с цел да се “впишат” в голямото братство на Правещите Секс. Обаче горчивата истина е, че повечето хора НАИСТИНА обичат секса, макар че, безпристрастно погледнато, изглежда така все едно нашето модерно, сексуално наелектризирано общество налага подобен конформистки идеал. А именно, че сексът е право, благоденствие и разменна монета, ergo, ценност, която няма равна по себе си.

Не сънуваш сексуални сънища

Всъщност асексуалните хора сънуват сексуални сънища. С тази разлика, че в тях те никога не постигат интимност с други човешки същества. Ако си асексуална, много вероятно е да ти се присънват подобни сценки. Разхождаш се в гората с ваш познат, който очевидно е толкова възбуден от цялата тази идилия, че в един момент си сваля панталоните с явното желание за съвкупление с теб. Ти обаче вместо да се отдадеш на страстни ласки сред манатарките и папратта, казваш на човека да вземе по-добре да се облече, понеже ще настине. Това е така, понеже частта от мозъка, отговорна за изпращането на сексуални импулси, не отчита факта, че си асексуална, и продължава да изпраща сигнали, генериращи сексуални фантазии. Останалата част от мозъка ти обаче не успява да “декодира” по правилния начин тези сигнали, което пък кара сънищата ти да приемат странни обрати.

За теб голото тяло е само урок по анатомия

Тръгваш си с някой готин пич от бара, той те кани у тях, разчиства набързо разхвърляните боклуци по дивана и бързо се съблича. Тялото му е готино, стегнато, личи си, че поне два пъти в седмицата ходи на фитнес и не прекалява с чипса и бирата, а пенисът му определено настоява за секс. Сега и веднага. Какво правиш ти обаче? Питаш го дали е гледал някой интересен филм напоследък и ако той не може да отговори спонтанно с някое заглавие, което има поне 6,5 точки в IMBD, ти си тръгваш. Случката те кара да се върнеш много назад в миналото, когато си не 5 и съседското дете те вика да си играете на катерушките. Само че на теб не ти се играе.

Никога не мастурбираш

И не защото някоя зла леля те е излъгала, когато си била на осем, че ако го правиш, ще умреш от ужасна болест. Всъщност всички асексуални са го правили. Или поне са опитвали. Само че това не им носи усещане по-удовлетворяващо от пускането на студена вода върху мехур от изгорено на пръста.

Сексът е добър, сексът е здравословен, сексът продава, сексът купува, сексът е навсякъде, дори когато става въпрос за дъвки за балончета или инвалидни колички. И все пак… сексът е много шум за нищо. Не съм го казала аз, а Шекспир.

Е, не точно по отношение на секса, но всеки изглежда по-умен и авторитетен, когато цитира Шекспир. Това, което искам да кажа в крайна сметка е, че ако вече си установила, че сексът is not your thing , просто си намери занимание, което ще ти носи истинско удовлетворение. Йога. Рисуване на порцеланови паници. Курс по испански за начинаещи.

Така де… не можете да си наложиш да изядеш огромна сочна пържола при положение, че си вегетарианка.