Несекси поведенията, които привличат жените

| от Стела Христова |


Сексът се случва предимно между ушите. Ако не предимно, то поне първо там. И някои от нещата, които могат да ни накарат да не издържаме да свалим бельото си пред някого (или да няма време за такива подробности, като свалянето на бельо), нямат нищо общо с размер, темпо и продължителност, нито с физическа красота.

Да използва езика си

Много жени искат мъжете им да използват езиковия си запас по-често. Желаят мъжете да им казват, че изглеждат добре, когато са облечени, че успехът им в работата е забележителен, че пръскат на белот и табла и че вечерята, която са приготвили, е вкусна. Знанието, че някой, когото обичат, забелязва успехите им, означава всичко за тях и ги кара да се чувстват сигурни със себе си.

Освен това, жените са щастливи, когато мъжете изразяват вербално признателността си за нещата, които техните жени постоянно правят за тях.

Една моя приятелка например винаги подкрепя мъжа си, когато трябва да работи до късно, но той никога не ѝ го признава. Друга се старае да изглежда добре всеки път, когато вижда приятеля си, за да разбере, че за нея той си заслужава усилието, но той никога не откликва вербално на това. Друга взима децата на приятеля си от училище, но той никога не ѝ благодари. Те правят тези усилия от любов и не очакват някакво възмездие, разбира се, но им се иска единствено да виждат, че момчето до тях откликва с внимание насреща.

„Няма нужда да ѝ казвам, че я оценявам, тя го знае“, мислят си много мъже, но дори когато е така, тя все още иска да ви чуе да го казвате. Тя иска да знае, че виждате какво прави от любов към вас и че осъзнавате колко е специално. Не предполагайте, че жената до вас знае как се чувствате – кажете ѝ. Дори и да ви е трудно да изразите какво чувствате към нея, можете да отчетете, които прави за вас, като използвате думите си.

Да пипа по-нежно

През отношенията си. Много мъже се колебаят да бъдат нежни с жените си. За много от тях разбирането им за взаимоотношенията идва от наблюдението на родителите им. Ако е имало някакви проблеми с интимността при техните родители, като например трудности с демонстрирането на обич, мъжът смята, че така трябва да изглежда една връзка.

Да показват привързаност, може да бъде трудно за тях, защото те може би никога не са виждали какво може да бъде здравословна интимност. При жените, ако мъжът до тях отдръпне ръката си, когато те се протегнат към нея, или се извърне, когато те посегнат за прегръдка, чувството е за липса на любов и носи несигурност във връзката.

Да не я оправя

Когато жените са изправени пред предизвикателства, част от начина, по който те се справят с тях, е чрез обработка на емоциите около проблема. При мъжете склонността е по-скоро да обмислят решение и да се дразнят, ако някой не постъпва като тях – да го поправят и вкарват в правия път. Ако мъжът се опита да реши проблем, докато жената все още обработва емоциите, нещата могат да се объркат. Емпатията се дефинира като „способността да разбираме и споделяме опита на друг“ – и точно това е необходимо тук.

Вместо да се опитвате да разрешите проблема ѝ, просто се опитайте да разберете къде се намира тя е емоциите си и да признаете колко разочароващо, разстройващо или пораждащо гняв е това. Така че следващия път, когато я видите да се бори с нещо, не правете предложения как да поправите нещата. Просто й кажете, че разбирате как се чувства и че сте там за подкрепа.

Да издържа дълго

На обещанията си. Жените искат да знаят, че ако кажете или се съгласите да направите нещо за тях, вие наистина ще го направите. Консистентните действия са секси. Дори за уж „дреболии“.

Ако кажеш, че искаш да отидеш на кино, наистина да се появиш навреме. Ако си изявил желание ти да оправиш колата, да го направиш. Ако обещаеш да изведеш децата през уикенда, да не се окаже, че всъщност ще ходиш да пориташ. Един от най-големите фактори, допринасящи за провала на една връзка, е когато мъжете дават обещания и не ги изпълняват. Когато правят това, жените често се съмняват в привързаността на „своя човек“. Тяхната несигурност може да причини повече щети, отколкото можеш да заподозреш.

Така че осъзнайте колко е важно да проявявате постоянство. Поставете си цели, които можете да постигнете, и ги следвайте в името на връзката си.

Вижте още: 

Добри ли сме в леглото: Единствените 3 недопустими грешки в секса


Повече информация Виж всички