Най-странните секс въпроси, зададени към чичо доктор

| от Хрис Караиванова |


Когато бях в гимназията, всичко за секса можеше да се разбере от няколко засядания по кафенетата. Обсъждаха се различни теми, свързани с първия път, втория път, всеки следващ път. Събираха се пари за хапчета, които бързо да поправят някоя голяма грешка, когато с гаджето сте решили, че един път може и без предпазни средства. Клюкареше се кой с кого е спал и кой с колко е спал. Много, много неща се говореха, но те някак никога не бяха свързани с това кой кога е ходил на профилактичен преглед или защо го мъчи вагинално течение. Нищо такова, всички бяхме малки, срамежливи и тотално сескуално невежи.

Днес виждам, че не сме били единствените без развита сексуална култура. Уебсайтът Refinery29 си е направил труда да извади най-най странните въпроси, задавани към медицински сестри във връзка със сексуалното здраве. Вярно е, че срамни питания, когато говорим за здравето няма, но гарантирам, че ще останете изненадани и доста развеселени от следващите въпроси в лекарския кабинет.

1. Мога ли да предотвратя бременност като извадя спермата от влагалището си след секс?
Жена пита този въпрос, защото е виждала това да става в предаване по телевизията. Не става ясно как точно планира да извади от себе си всички тези милиони сперматозоиди, но е ясно, че няма как да успее. Освен всичко друго, спермата може да живее в тялото на жената до 7 дни.

2. Трябва ли да дезинфекцирам секс играчките си след ползване?
Медицинските лица съветват да го правите, но не е нужно да използвате антибактериални продукти. Мек, непарфюмиран сапун е достатъчен, освен ако не подозирате, че човек с полово предавана болест е използвал някой ваш уред. Тогава измийте много добре или ползвайте презерватив.

3. Може ли взаимното задоволяване да ме зарази с полово предавана болест?
Хмм, интересен въпрос. Според специалистите, много малко вероятно е да си предадете нещо, ако двамата използвате ръцете си, за да се задоволите един друг. Ако все пак генеталиите ви се допират, съществува риск от заразяване с болести като човешки папиломен вирус, херпес, въшки и сифилис.

4. Трябва ли да се притеснявам за броя на партньорите си?
Бройката е едно нещо, съвсем друго е шансът да си завъдите сексуално предавана инфекция. Нея можете да хванете и от един постоянен партньор. Ако пък нямате половинка и обичате да разнообразявате често, ами, ползвайте ги тези предпазни средства, бе, хора.

5. Трябва ли да се притеснявам от това как изглежда вагината ми?
Спокойно, „нормално“ изглеждащата вагина има много различни форми, големина и цвят. Това, което гледате в порното – къси срамни устни с малък, добре изразен клитор и светъл цвят на кожата – е само глупав стереотип. Всяка вагина, с която сте се родили, е нормална и няма от какво да ви е срам. Е, ако един ден забележите разлика в цвета й, като зачервяване или подуване, време е за преглед при гинеколога.

6. Може ли презервативът да се „изгуби“ някъде в мен?
Не, не може да се случи такова нещо. Шийката на матката пази от подобни произшествия, така че ако кондомът вземе, че се свали по време на секс, можете спокойно да го извадите с ръка. Тогава обаче вече има риск както от бременност, така и от болести.

7. Налага ли се да пия противозачатъчно хапче всеки ден, или само в дните, когато правя секс?
Всеки ден, момичета, всеки ден.

8. Мога ли да се заразя със СПИН от дръжките на вратите?
Тц, няма как да стане. Също така не можете да го хванете от седалката на тоалетната.

9. Има ли размерът значение?
Наблюденията на лекарите показват, че за повечето жени няма особено значение.

10. Каква е подходящата възраст да започна да правя секс?
Естествено, няма точен отговор на този въпрос. Важното е всичко да се случва да се случва с взаимно съгласие, а също така да внимавате за последствията, ако сте си харесали малолетен партньор за тая работа.

11. Може ли жената да забременее по време на секс, когато мъжът не е свършил?
Може, защото както повечето от вас знаят, преди самата еякулация мъжът също отделя малка доза сперматозоиди. А те са добри и упорити плувци, ще достигнат целта, когато най-малко очаквате.


Повече информация Виж всички