Когато светът забрани секса

| от Цветелина Вътева |


Годината е 2087. Слънцето навън залязва, а ние седим в трапезарията на Николай Революционерски – последният човек на Земята, който е правил секс.

По случай 17 ноември, датата, на която издадоха Указ №1 в Новия Закон за Забрана на Секса, правим throwback интервю със 108-годишния Николай – за спомените му от света по времето на секса.

Знаем, че сексът се е смятал за нещо хубаво по времето, когато си бил млад. Така ли е?

Да, сексът беше хубаво нещо.

Трудно ни е да го повярваме, но кажи…откъде тръгна всичко?

Всичко започна с един актьор. Името му беше Кевин Спейси. Обвиниха го в сексуален тормоз – преди 31 години тормозил сексуално някакво момче. После Холивуд полудя. Всички обвиняваха в сексуален тормоз всички. Жени, на които известен мъж е намигнал преди 40 години подаваха жалби срещу него. Мъже, които някога са били докосвани от жена, която е носела прилепнала рокля, я сриваха със земята. Ситуацията наложи сградата на Dolby Theatre в Лос Анджелис, където навремето се даваха Оскарите, да бъде превърната в бързо скалъпен затвор, където затваряха всички сексуални насилници. За много кратко време, от меката на звездите, Холивуд се превърна в огромен концентрационен лагер, в който бивши звезди се влачеха по земята, докато обикновените хора, обидени фенове и сексуално насилвани несретници ги шибаха с камшици, облечени в униформи. Даваха всичко по телевизията, спомням си как с приятелите ни седяхме у нас и гледахме на живо как Брад Пит пренася камъни от едната страна на двора на някогашния Dolby Theatre, до другата, и после – обратното. Досущ както правехме ние в казармата. Бившата му съпруга Анджелина Джоли го беше обвинила в сексуално насилие, защото една вечер й казал, че изглежда много секси в новата си нощница. Настана пълен хаос.

Чували сме за Холивуд, да. Но какво се случи после? Как се стигна до забраната на секса?

Отново Кевин Спейси. Ден преди да го отведат в лагера в Лос Анджелис, го намериха прострелян в главата. Точно като в сцена от един негов филм – „Американски прелести“. Но се беше самоубил. Тогава започнаха бунтовете. Светът пламна. Много изгоряха. И от огъня се роди Организацията АСА – анти секс активисти. Скоро след това във всички правителства имаше техни представители – и сексът единодушно беше забранен.

Как ви се отрази това в началото?

В началото се смеехме. Мислехме, че това са глупости. Но когато отряди на АСА започнаха да нахлуват в жилищата ни и да ни хващат да правим секс, след което прекарвахме по едно денонощие в следствения арест, в килии без прозорци и без храна, разбрахме, че нещата са сериозни.

Имало е въстания. Вие сте участвали в тях…

Имаше много бунтове, демонстрации, протести. Хората искаха да правят любов. Но светът беше решил, че сексът е зло и ще го изкорени. На мястото на моловете се обособиха нови трудови лагери, години след падането на комунизма, и се напълниха с хора, хванати да мастурбират в тоалетните на домовете си или заловени да правят секс в спалните си.

Разкажете ни за последния си секс. Последният на Земята.

Ами случи се с жена ми. Беше няколко дни преди да настъпят промените, събота сутрин. Тогава бяхме най-отпочинали. Бяхме си вкъщи, по чорапи, по Дарик радио вървеше някакво политическо предаване, и ние така в мисионерската…Хубаво беше.

Чували сме, че преди сексът е бил и начинът да се правят хора. Как се промени това?

Към АСА се присъединиха хиляди биолози, лекари, генетици и други експерти. Съобщиха ни, че децата вече ще се правят в лаборатории. Срещу съответното заплащане всеки можеше да си купи дете онлайн. Попълвахме форми, в които с чавки отбелязвахме какво искаме да бъде детето ни. Подписвахме декларация, според която се съгласявахме да възпитаваме децата си във висок морал и да ги предпазваме от опасността на секса. Различните цветове очи, коси и кожи на бъдещия наследник струваха различни пари. По-богатите можеха да си купят умни, красиви и послушни деца, а бедните се сдобиха с по-грозновати, диви и глуповати дечица. Но пак ги обичахме.

Защо тогава сте били недоволни? Чували сме, че раждането не е било приятна дейност.

Много от жените действително бяха облекчени, че няма да се налага да раждат. Но впоследствие хората станаха нервни. Всички ходеха пъпчиви и ядосани. Имаше невиждан бум на депресиите и самоубийствата. Насилието достигна до нечувани дотогава измерения. И тогава се появиха хапчетата.

Същите хапчета, които взимаме и сега?

Да. Хапче за емоция от предигра. Хапче за оргазъм. Хапче за усещане на цигара след секс. Вместо кафе, сутрин започнахме да пием бром. Фармацевтичните компании бълваха медикаменти като луди, а хората се поуспокоиха и светът отново влезе в релси.

Можем само да сме благодарни на фармацевтичната индустрия и новия режим за това. Липсва ли ви нещо от света по време на секса?

Да. Липсва ми сексът. Преди никога не бих го казал публично, но сега, в края на живота ми, не се страхувам от наказания. И смея да кажа, че не сексът беше проблемът, а погрешното му експлоатиране. Със секс показвахме любовта си, доставяхме си удоволствие и правехме децата си. И ако можеше онова време да се върне, бих бил най-щастливият човек на Земята.

В този момент в дома на Николай нахлуват десет човека от отрядите на АСА. Те го закопчават с белезници и го отвеждат. Мъчно ни е за стареца, но ако това е цената да запазим своя чист свят, без покварата на секса, можем да го преглътнем. Заедно с един оргазмин.