Как да не свалиш жена никога

| от Антония Антонова |


В свят на комуникации, нови технологии и отворени граници човек все по-успешно, видимо и безвъзвратно може да провали всеки свой шанс да свали мацка. Достатъчно е да й напише в месинджър поредното супер тъпо изречение, което произволен ерген й изпраща днес.

И все пак, за по-оригинално и сигурно, има някои любопитни опорни точки, които гарантират пълен провал в начинанието, наречено „ухажване“.

Ето как да не свалиш жена никога:

Като очакваш тя сама да се сети и да си дойде

– Здр, как е, как е?

Ок.

– Супер………..

seen

Кoлкото и пъти да й напишеш „здр“ или „как си?“, или „опа, как си ти?“, или „какво си правкаш ти сега?“, това няма да я накара да спре нещото, което прави в момента, да излезе от стаята, да ти намери телефона през връзки и стари контакти и да те покани на вечеря, а после у тях. Освен ако не си Гришо. А ти най-вероятно си Гошо, примерно.

Като й кажеш, че нищо сексуално няма в намеренията ти

Много секси е това. А и звучи някак искрено. Като от честен човек казано. Можеш също да й споделиш, че изобщо не си падаш по жени, познавам няколко човека, които така свалиха страшни мацки… Да, честно. Единият, мисля, се казваше Никой. Никой свали страшна мацка така.

Като й говориш тежко философски неща три часа с цел да пиете кафе

Ок, видял си, че чете книги и знае, че Вагнер е композитор, а не художник. Решаваш, че пътят към онази чупка на кръста й минава през качествения, ангажиращ, сериозен, силно философски, дълбоко екзистенциален разговор за живота, изкуството и правилната медитация.

Реално просто искаш да я поканиш на по ракия, но незнайно защо преценяваш, че е далеч по-добре да я попиташ какво мисли за киното на Ларс фон Триер и това как то кореспондира с теорията за архетипите на Карл Густав Юнг. В 11 вечерта в делничен ден по телефона. Успех!

Като на първата среща й кажеш колко невероятен, стойностен и дълбок човек е тя за теб

Няма нищо по-нормално от това да излезеш с някого на първа среща и да почнеш да правиш изводи и констатации за това той какъв човек и личност е като цяло. В крайна сметка животът е твърде кратък, за да отделяме повече от 10 минути да се опознаваме и няма нищо обезпокоително в това да говориш на почти непознат човек, сякаш сте кармични младоженци от отминал живот…

Като си плащаш твоята бира от 2.50 лв и чакаш

Ясно, че искаш да разбереш дали не е някоя меркантилна интересчийка, нали, но тестът „да видим ще си плати ли сама пиенето за пет лева в бара“ някак си не е най-готиният начин да прецениш това.

Една приятелка казваше на времето: „Две неща искам само: Да може да си плати СОБСТВЕНАТА бира и да не пърди непрекъснато около мене“. Но тогава беше баш пика на Световната финансова криза, а и тя си падаше леко пънкар…

Като на десетата среща ДРЪЗНЕШ да й кажеш, че има красиви очи на лунна светлина

Обикновено не е яко да я плеснеш по задника още на първата среща, но когато си някак все така пасивно романтичен месец и половина по-късно, човек почва да си мисли какъв сериал да си дръпне като се прибере, докато все по-неуспешно се прави, че те слуша.

Като си постваш многозначителни послания на стената в очакване тя да ги разтълкува „правилно“

Едва ли на планетата Земя има нещо по-непривлекателно от стрейт мъж над 15-годишна възраст, който използва стената си във Facebook, за да прави намеци на хората или още по-долното – да им печели вниманието.

Писания от типа на: „Боли ме коремчето. Да имаше кой да ми сготви супичка…“ и пускане на песни със супер секси лирики, точно след като си й писал „ко пр?“ за двайсти път тая седмица, са едно много лошо решение, предсказващо поредния провал в тоя живот.

Като копираш поведението и речника й

Нормално е като се харесвате, несъзнателно да се имитирате взаимно, но понякога жената търси интересен човек, който да я грабне с личността си и от когото да научи нещо ново и ценно. Когато случаят е именно такъв, това че я имитираш с възхищението на 4-годишния й племенник е факт, който далеч не влиза в хипотетичния й списък „10 най-секси неща, които са правили за мен“.

Като й направиш сцена на ревност на втория час от запознанството ви

Не е най-добре да се пита човек къде е и с кого е, особено ако се познавате по фейсбук от пет дни. Също не е яка идеята да се пише вечер по чатчето „Какво си правкаш, да не си чатиш с някой сваляч?“ уж закачливо и шеговито, защото, да, най-вероятно в момента, действително, това така нежно създание с маслинови очи изпраща белфи на някой, който не я занимава с глупости.

И в това няма нищо забавно. За теб.

Като накрая се докажеш като пасивно-агресивно копеле, за което отказът е обида

Черешката на тортата, върхът на сексапила, капката, която прелива чашата на твоя неустоим чар, е когато агресираш, понеже не ти връзва. Колко самочувствие, мъжество, характер и увереност, колко зрялост и добри шансове струят от решението да приемеш отказа на една жена като лична обида.

Сега е моментът да й го върнеш, да я обидиш обратно, да се разсърдиш, както правеше първата ти любов Деси в шести клас и мама, да я напсуваш и да помечтаеш как пускаш в нета домашното ви порно, което така и не заснехте, за да я научиш ти.

Нo няма нужда. Тя сама ще разбере какво е изпуснала и ще страда в изолация, както всички преди и след нея. Затова не ти звънят. Срам ги е от себе си…