Груб и перверзен секс – защо съм „за“

| от Вучето |


Някои му викат „перверзия“. За други това е съвсем обичаен начин да си доставят удоволствие – същото като да хапнат крем карамел или да се повозят в кабриолет със свален шибидах. Дефиницията за груб секс е нещо по средата, само че без обвинителния елемент, че някой е дръзнал да оцветява картинката извън очертанията.

Грубият секс не е кой знае колко по-различен секс от „ваниловия“. За някои хора пощипванията, ухапванията, плесниците, подрънкването на белезници, миризмата на латекс и силовото проникване са просто по-различен стимул, който има за цел същото като всеки друг вид секс. А именно – достигането на Обетованата земя на оргазма.

Дефиницията за груб секс е разтеглива като латексов презерватив.

Тя обхваща голям набор от сексуални практики: от съвсем закачливо хапане на устните на партньора до разтягане на скротума с помощта на тежести и електро стимулация на гениталиите.

Влечението към получаването на сексуално удоволствие посредством по-груби прийоми не е аномалия, нито пък индикация за психически отклонения. Колкото и необичайно да звучи, това е широкоразпространена практика – просто хората не са склонни да посочват във Facebook профила си, че едно от любимите им занимания е някой да ги шиба с камшик, докато уринира върху тях. Затова излагат на показа по-стандартни хобита като футбол, гмуркане и градинарство. Мисълта ми е, че не трябва да истерясвате, ако някой ден случайно разберете, че 62-годишната чистачка на офиса ви, която толкова ви напомня за милата ви баба с нейните мекици и ръчно плетени жилетки, също си пада по грубото чукане.

Нека не се заблуждаваме: повечето от нас си фантазират как някой здравеняк ни затиска с огромното си, потно, мускулесто тяло на австралийски професионален сърфист (или нашенски зидаро-мазач, ако фантазията е издържана в по-непринуден, рустикален стил) и ни обладава като звяр. Ще боли и ще е опасно като скоростна надпревара с коли в „Бързи и яростни“, само дето в случая високият адреналин няма да пръска артериални съдове, а барометъра на удоволствието.

Но кое е това, което прави грубия секс толкова предизвикателно-примамлив?

По-късият път до Рая

Знаете ли, че в топ три на най-търсените категории в PornHub e именно „Hardcore sex“? Не сте знаели, ама сте се досещали? Същото предположение е накарало група сериозни учени да проведат изследване, чиято цел е била да установи защо хората масово се възбуждат при гледането на здраво чуканe.

През 2019 г. изследването е публикувано под заглавие The Rough Stuff: Understanding Agressive Consensual Sex. 51% oт участниците признават, че са правили груб секс поне веднъж в живота си, като под такъв имат предвид различни неща: хапане, разкъсване на дрехи, мръсен език, пошляпване, завързване на очите и/или крайниците на партньора, заливане с горещ восък и т.н. Запитани по какво грубият секс се отличава от по-меката му версия, интервюираните са единодушни в отговорите си: Заради по-голямата интензивност на тласъците по време на самия акт възбудата се увеличава и оргазмът е по-експлозивен. Освен това грубият секс скъсява времето за достигане на оргазъм. Това е добра новина най-вече за жените, защото на тях са им нужни средно 13 минути, за да се пренесат на седмото небе, докато при мъжете това време е едва 6-7 минути.

Ефектът на Кулидж

Не съм от тези загорели домакини, които си мечтаят някой ден да им се размине втръсналият до полуда мисионерски секс в семейната спалня и вместо това непознат богат красавец (може и да не се казва непременно Крисчън Грей) да ги обладае, докато ръцете им са приковани към таблата на леглото с белезници. Трябва да призная обаче, че и аз си имам своите (засега!) неосъществени сексуални фантазии. Именно желанието да се разиграе на живо една такава фантазия е най-честата причина за влечението да се опита нестандартен секс.

Стремежът да се опитват нови неща с цел да се поддържа насладата от секса на ниво учените са нарекли Cooledge Effect. Ако трябва да обясня простичко на някой дванайсетгодишен какво е това, ще кажа, че е бъг в система, биологичен феномен, който се наблюдава не само при хората, но и в животинския свят. Причината по-често мъжете да бъдат засегнати от Ефекта на Кулидж е, че заради протичащите биохимичните процеси в тялото им те се стремят да скъсят времето на „възстановителния“ период след оргазъм и еякулация. Затова те са по-склонни да сменят партньорите и да търсят нови начини за поддържане на сексуалната възбуда.

Да си го върнеш тъпкано на партньора

Недоверието в партньора също може да отключи желанието за правене на груб секс. Това важи с особена сила при мъжете и особено хомосексуалистите. Онова познато, човъркащо под лъжичката чувство, че гаджето ви изневерява предизвиква нещо като спермово състезание. Ревнивите мъже стават по-агресивни в сексуалното си поведение – то се изразява в по-силови тласъци и по-дълбоко проникване, а това често може да предизвика силна физическа болка на пасивния партньор. Обладавайки по груб начин любовницата си, мъжът подсъзнателно се опитва да изтласка спермата на противника, въображаем или реален, извън тялото, което иска да бъде само негово. Алегорията може и да ви се струва като изсмукана от пръстите, но не винете мен, а психолозите, които са стигнали до подобен извод.

Лудориите, които правиш, когато не си на себе си

Когато нивата на серотонин в кръвта се повишат многократно, сме склонни да вършим всякакви необмислени неща, които при нормални обстоятелства дори няма да ни минат през ума. Грубият секс е сред тези неща. Когато човешкият мозък е в състояние на еуфория, причинена от приемането на много алкохол или наркотици, сбиване в бара, интензивна тренировка във фитнеса или прекален афект, тялото следва мозъка, пренасочвайки психологическата превъзбуда в друга посока. Например към секса. И то такъв секс, какъвто човек не би правил, ако си седи в хола, чете списание и гаджето му се появи откъм кухнята с черпак в ръка и репликата: „Мило, искаш ли да се чукаме, докато лазанята стане готова?“

„Не бъркай ситуацията с кьотека“

Едно време така казваше баща ми, когато искаше да намекне, че трябва да правя разлика между обикновена и потенциално опасна ситуация, демек беля. Припомних си неговите думи, понеже когато говорим за груб секс, също трябва да поставим ясно разграничителната линия между играта и насилието. Независимо какви, понякога дори крайно смущаващи практики включва, хардкор сексът винаги трябва да се случва по взаимно съгласие, а партньорите трябва да се чувстват комфортно по време на ролевата игра. Ако това условие се спазва по усмотрение, съществува 99% гаранция, че актът ще завърши без нежелани последици. Иначе казано, няма да има нужда да посещавате спешния център заради счупена кост или обилен кръвоизлив.

Като за финал ето моя съвет: Консумирайте грубия секс с удоволствие, но и с мярка, за да не стане накрая играчка-плачка.

Вижте още:

Митове и истини за мастурбацията при жените


Повече информация Виж всички