„Говорѝ ми мръсно!“: Добре, ама как…

| от Кристина К. |


В гимназията, едно момче на име Владо от класа ми обичаше да разказва следния виц:

– Мммм, скъпи, говорѝ ми мръсно….
– Ааа,ъъъъ, ушна кал?

Със съжаление трябва призная, че при много хора уменията да шепнат неприлични слова в ушите на партньора си по време на секс не отиват много по-далеч от тези на „скъпия“ от вица. И повечето от така наречените мръсни думички в езика ни не помагат особено много, защото звучат по-скоро като зарзаватчийски пубертетски шеги, отколкото като реч, която може да възбуди дори и най-претенциозното ухо. Сериозно, ако някой намира ярки образци като „слива“ или „чеп“ за сексуално стимулиращи слова има проблеми я със слуха, я с разсъдъка генерално. Другият вариант са метафори за птички и пчелички, но те пък май са по-адекватни за разговор между свенливи родители и подрастващите им деца, които най-после са ги попитали какво – къде и кое – как.

Мръсните приказки са нещо повече от събитие, което се провежда периодично в комедийни клубове от няколко години насам. Когато не го умееш, не ти е комфортно да го правиш и се тревожиш, че ще кажеш някаква глупост, обикновено се тревожиш правилно. Изкуството на мръсното говорене изисква откритост, въображение и самоувереност. Не всички ги имаме. И не всички ги имаме по отношение на всички. Понякога на хората им е по-лесно да говорят мръсно на английски – от една страна, така бягат от себе си и потенциалната излагация, от друга страна, покрай порно филмите са свикнали да чуват такива думи по време на секс и вероятно вече имат готови фрази наум. Има и друг вариант – да не ти пука изобщо. Сигурно служителите от другата страна на розовия телефон са прилагали и прилагат именно тази стратегия, докато казват „можеш ли да отгатнеш къде са пръстите ми сега“, а пръстите им плътно са обгърнали един мазен дюнер от денонощния.

За повечето от нас, за които еротичното говорене не е нито служебно задължение, нито вроден талант, катализиран от високата ни самооценка, то може да се окаже трудно и смущаващо. И то до степен изобщо да не го намираме за секси и спалните ни да са дори конфузно тихи. Все пак ако изстенеш, ще те чуят съседите и какво ще кажат хората тогава?

На мен самата ми трябваха много години с един и същи партньор, на когото имам безрезервно доверие, за да се отпусна да кажа каквото и да било, което не е „Олеле! Дали не оставихме котлона включен?“. Веднъж открила магията обаче, признавам, че се затруднявам да млъкна. Поне не и когато ми е наистина хубаво.

Сега се наслаждавам доста на статуса си, но мога да разбера всеки, който едновременно се изкушава да го направи, но и се страхува да не сгреши. Както и тези, които търпеливо, като моя партньор, чакат човекът до тях най-после да отговори на техните опити да разчупят сексуалния им живот с малко предизвикателно говорене. Клиширан коментар или неправилната дума всъщност могат да убият кулминацията, вместо да ви стимулират допълнително. Не това искаме.

Мръсното говорене изисква автентичност, самоувереност и… практика. Ако искате вие или човекът до вас да задобреете в него, ще се получи с малки стъпки. Ако вие или той/тя сте човек, който се изчервява от въпроса „така харесва ли ти“ или „какво искаш да направя сега“, няма да придобиете речника на порно крал/ица за една нощ.

Първо поработете върху самооценката.

Мръсните приказки явно не са силната страна поне на единият от вас. Вадят ви от зоната на комфорта, но това всъщност е нещо хубаво. Неумението да го правите не е точно средството, с което да вдигнете самочувствието си в спалнята. Преди да очаквате 18+ думички да излизат от устата на когото и да било от вас, обмислете следните въпроси – какво ви харесва в секса, който правите, с какво си доставяте огромно удоволствие, кое прави секса помежду ви по-добър от този с всеки друг човек. Оставете мислите си да се развият без цензура и вътрешен критик. Разкажете си го един на друг, и то не по време на секс. Ще ви дойде като бустерна доза самочувствие – сори за медицинското сравнение. Но не гарнирайте комплиментите със забележки тип „много те бива с пръсти, но с езика може да се постараеш и повече“. Всичко преди запетаята ще бъде забравено. Фокусирайте се върху хубавото, а „малко по-силно“ и „малко по-вляво“ оставете за по-късно в леглото.

Едва тогава опитвайте конкретни фрази.

Може дори да обсъдите точно кои еротични думи намирате за просташки и кои – за възбуждащи. Така няма да унищожите химията помежду си по време на секс и всъщност няма да е нужно да се тревожите от излагация. Не забравяйте да се провокирате взаимно с реплики като:

  • „Кажи ми какво искаш да ти направя“ – Може би обичате да направлявате или вие да бъдете командвани. Ако ви възбуждат разказите за конкретни сексуални сценарии, дайте си един на друг „думата“, за да говорите.
  • „По-бавно“, „по-бързо“, „по-леко“, „по-силно“, „да“, „още“ и „продължавай“ никога няма как да прозвучат погрешно.
  • „Искам да….“ – Тук можете да продължите по всеки един начин, който наистина ви се иска, а дори и да се престрашите най-сетне да споделите някое досега неизпълнено свое сексуално желание.
  • „Харесва ли ти“, „какво усещаш“ и „искаш ли да продължавам“ – тези реплики пък ще ви осигурят нужната обратна връзка.

Може да погледате или послушате порно заедно, за да подхраните въображението и идеите си. 

Аудио порно е на мода в жанра си, колкото са подкастите в своя. И има много страхотни приложения, където можете да намерите еротични секс истории, прочетени на глас. Тръпката в това да слушате този вид съдържание заедно? Е, гарантирано ще ви възбуди, защото се чете от хора, които вече знаят как да говорят мръсотии. Сетивата ви ще бъдат стимулирани от професионалист, и двамата ще можете да изследвате секси съдържание от различни жанрове (от романтика до фетиши), ще го почувствате като нов тип форплей. И най-големият плюс – ще ви даде стимул и повод да осъзнаете и споделите какво бихте искали да кажете или чуете по време на секс.

С малко практика и много похвали и насърчение, новите умения с времето ще започнат да ви идват отвътре и двамата ще изпитате новите вълнения и удоволствия, които дързостта да си говорите по време на секс ще ви донесе.

Вижте още: 

Порно + гадже: Да гледате или не, това се пита