Да си необвързан е скъпо и разочароващо

| от MamaMia, по Independent |


Да нямаш гадже струва пари. Като се започне от питиетата и хапванията навън, мине се през разходите за тоалети, фризьор и козметик, добавят се парите за такси, за кино… всичко това се отразява на портфейла.

Има ги и всички онези петък и събота вечери, към които не искате да се връщате, понеже сте ги прекарали с някой, който не се е оказал избраният.

Ново изследване е успяло някак да измери, че през 2018-та например британците ще похарчат 2 милиарда лири, а също 96 милиона часа в срещи с някой, който не си е струвал.

Правени са проучвания, според които, типичната кофти среща продължава около час.

Срещата с неясен резултат трае около три часа.

Установено е също така, че 52 процента от срещите оставят необвързаните разочаровани – няма по-лошо от усещането, че си загубил време, пари и подготовка, за да се срещнеш с човек, когото повече не желаеш да виждаш.

След кофти среща респондентите казват, че се чувстват обезкуражени – 16%, съмняващи се в себе си – 12% и депресирани – 13%.

Вариантът да си намериш гадже от верижна среща (Къси сесии с много кандидати един след друг. Идеята е, че от първите няколко минути можеш да разбереш дали си допадаш с човека. Така се пести онзи мизерен час, за който се говори по-горе. Казват му също speed date) също не е голям, за сметка на това разочарованието после е гарантирано.

Отношението „сега или никога“ или пък „по-добре кофти гадже от никакво гадже“ също не помага.

16% от запитаните в анкетата казват, че независимо от това на колко срещи са били, никой не е бил съвместим с тях.

Част от проблема се крие именно в голямото разнообразие от кандидати. В главата ви постоянно се върти мисълта „а дали следващият няма да е по-добър?“ Ситуацията се илюстрира добре от една карикатура, в която двама души стоят на маса в ресторант и всеки си гледа тиндъра, дали пък няма да излезе по-добър кандидат.

От което не следва съвсем да зарежете срещите, понеже ако спрете да излизате, вероятността да си намерите другарче съвсем избледнява.


Повече информация Виж всички