Човекът до теб има нужда да чуе, че…

| от Кристина К. |


Партньорът ви има нужда да знае, че ви е скъп. Че е в сърцето ви, че е незаменима част от живота ни. Ако са ни възпитавали „като жени“ е възможно да са ни оставили с погрешната мисъл, че вниманието и комплименти за партньор са нещо, което на нас ни се дължи. А от своя страна, че ние дължим на мъжете зачитане и да се грижим за тях и за домакинството, да сме им благодарни и отдадени. Обаче повече като помощница, отколкото като човек до тях, който ги обича. Това са отживели глупости, които никога не са били верни на първо място.

Човекът до вас ще бъде щастлив да вербализирате чувствата си към него, вместо „да се държите на положение“. Например така:

Желая те 

Мъжете често се чувстват така, сякаш задължително те трябва да поемат инициативата за секс. Това може да бъде изтощително и да ги накара да си мислят, че те ни желаят, а ние тях – не. Жените искат да се чувстват секси и обожавани и мъжете с нищо не се различават от това. Да му прошепнете, че го желаете, е сигурен начин да му вдъхнете увереност и да го направите щастлив.

Оценявам усилията ти

Понякога партньорите ни ще се опитат да ни подкрепят, като поправят нещо у дома или ни съдействат с някои от нашите задачи. Ако точно тези им усилия не са нещо, което търсим, това не променя факта, че са се постарали за нас. Да покажем, че забелязваме и оценяваме старанията им, е иключително ценно. И да сдържим импулса да потърсим кое не е свършено точно по нашия начин, когато човекът отсреща се е потрудил за нас.

Вижте още: Кoи мъжки професии са по-по-най-секси

Гордея се с теб

Мъжете често са научени да измерват стойността си според работата и постиженията си. Лично аз не съм фен на това, но ако е от значение за човека до мен, ще му кажа искреното си мнение за развитието и успехите ми. Ако е критично, ще бъда критична – да. Но ако предизвиква уважение и възхищение, няма да пропусна да кажа и това.

Насреща съм, ако искаш да поговорим

Хората невинаги са готови да споделят проблеми. Невинаги знаят как, а понякога дори са възпитани, че не бива да го правят. Докажете им, че не е така. Опитайте да споделяте самите вие, за да създадете среда на доверие. И не притискайте, но дайте да се разбере недвусмислено, че сте насреща за своя човек, когато се нуждае от рамо.

Вижте още: Цветя? Може. Но ето и един букет от желания!

Виж се с приятели

Ревността надига грозната си глава в много връзки и съм чувала от много мъже как техните партньорки са склонни да се ядосват или ревнуват, ако мъжете излизат без тях. Ако пожелаете приятно прекарване и не звъните през час да проверите какво става, ако имате доверие и цените човека до себе си като самостоятелна личност, ще сте много по-стойностен партньор. И, между другото, ако някой изневерява някого, то никога не е защото е излязъл с приятели.

Важно ми е да чуя мнението ти

Да се поинтересувате от мнението на най-близкия си човек е повече от нормално – дори по въпрос, който не го касае пряко. Не че той трябва да ви каже как да постъпите, просто да чуете перспективата му. Ако не искате, действително ли ви е толкова близък?

Ти си много секси

Предполагам, даже се надявам, че сте с човек, когото възприемате така. Не се свенете да му споделите някои мръсни неща, които бихте искали да си направите взаимно.

Харесва ми добротата ти

Цялата ос „добри момчета – лоши момчета“ е очевидно малоумна и полезна единствено за евтини поп хитове и романтични комедии. Хубаво е обаче никога да не забравяме да окуражаваме добротата у някого и добротата изобщо. Тя е най-ценното и смислено човешко качество.

Опитвам се да разбера

Не всеки път ще разберем интуитивно как се чувстват нашите партньори, но няма пречка да опитаме. Да се поинтересуваме от гледната им точка. Да задаваме въпроси. Да се поставим на тяхно място.

Знам, че имаш нужда от…

Ако наистина уважавате нуждата на вашия човек от определено хоби или навик, оставете му индивидуалните му странности. Дори ако на вас са ви чужди. Не му обяснявайте, че нещо е детинско, глупаво или „неподходящо за мъж“. Нека ви кажа, това е най-добрата любов.

Вижте още:

Какъв е общият проблем на двойките, които не правят секс


Повече информация Виж всички