Кoи мъжки професии са по-по-най-секси

| от Вучето |


Момичета (и евентуално момчета), вие като идете на зъболекар и докторът се надвеси над вас, впервайки морскосините си очи в зяпналата ви уста, започвате ли моментално да си фантазирате как правите любов с него върху зъболекарския стол? Понеже аз да.

Ох, знам, малко е извратено да включвам представител на тази кръвожадна професия в сексуалните си фантастики (както биха се изразили моите съгражданки, тризначките от Благоевград), обаче какво да правя, като дори екстрационните клещи в ръката му не могат да помрачат сексапила на д-р Венци!

Когато започнах да правя проучване за този материал, с разочарование установих, че зъболекарската професия не е в Топ 10 на считаните за най-секси такива и в почти всички класации бива изпреварена от клишета като стриптийзьор, барман и други, които, ако питате мен, са потенциални носители на предавани по полов път болести. Явно жените по света не проявяват особено въображение, когато правят такива класации, затова аз ви предлагам моята версия за най-секси професиите за мъже.

Обещавам да не включвам зъболекарите. Не за друго, а за да не ви стресирам, предизвиквайки болезнени спомени.

Грънчар

Изненадващ първи избор, нали? Но всъщност съвсем логичен. Само се замислете – изработването на керамични грънци и въртенето на гръчарското колело изискват не само умели ръце, но и силни бедра – основни телесни части, които, ако се използват с вещина, могат да направят сексуалното преживяване не-за-бра-ви-мо. Като удар с чук по главата. Или първото повръщане след препиване.

Но това са си мои спомени, няма да ви занимавам с тях. Затова нека се върнем към сексапилните грънчари. В съвременния свят на модерни технологии старозаветните занаяти като грънчарство, обущарство, дърводелство са незаслужено подценявани. А ако мъжете, които ги упражняват, го правят, облечени само с работилническа престилка от брезент, ще разберете защо и те са абсолютно незаслужено пренебрегвани като секс символи.

Строителен работник

Загорял от юлските жеги и направил солиден бицепс от циклене и пренасяне на кофи с вар, квалифицираният строителен работник се явява в пълния си бачкаторски блясък под много и разнообразни форми: кофражист, арматурист, бояджия, мозайкаджия, тенекиджия… Ако отворите Tinder, докато минавате покрай някой строителен обект, приложението направо ще засвети в червено – толкова е висока концентрацията на мъжки екземпляри в зенита на сексуалната си потентност. Ако им махнете потните тениски и ги минете с една вода и малко сапун, тези достойни строители на утрешна България (и на други страни) направо ще светнат и ще бъдат готови за употреба.

Физиотерапевт / Хиропрактор

Само преди няколко дни, докато вяло се мотаех из интернет, търсейки интересни хрумки за коледни подаръци, попаднах на чаша за кафе и чай със следния надпис: „I can’t help being incredibly sexy. I’m a physiotherapist.“* И мъдър човек като Махатма Ганди не би могъл да го каже по-добре! Вярвате или не, но през изминалата година профилите в Tinder именно на представителите на тази професия са били сред най-често „суайпваните“ вдясно. Вярно, за Австралия и техните физиотерапевти става дума, обаче от личен опит знам, че и нашите момчета стават. Трябва да признаете, че има нещо невероятно секси в това някой трийсетинагодишен младеж в спретната, ухаеща на омекотител санитарна униформа и кроксове да ти намества със силни, но чувствени движения прешлените на гръбнака, докато ти говори за (уж) скучния си живот, ограничаващ се до работата, котката и кросфита!

Спасител

Не, не оня Спасител, който е дал живота си на кръста, за да спаси самозабравилите се люде от греховете им. Става въпрос за сладура по червени къси гащи, който седи, преметнал крак върху крак, в своята вишка на Бургаския плаж и като една същинска Рапунцел чака само някой царски син да започне да се дави, за да му хвърли буя си. Понеже няма дълги до земята плитки очевидно. Плажните спасители са екипирани с всичко необходимо, за да присъстват в този списък – страхотна физика, героична мисия и малко реплики, ограничаващи се до единични глаголи в императив. Кой не би си паднал по такава комбинация!

Не знам дали помните, но иконичната сапунка от 90-те „Спасители на плажа“ беше телевизионният пионер, който промотира тази професия. Много тийнейджърки и по-големи моми в ония години въздишаха по леко залитащия към гей естетиката Дейвид Хаселхоф. В римейка на сериала от 2017 г. Дуейн Джонсън-Скалата направо отвя конкуренцията на прочутия си предшественик. Обаче екранният му партньор Зак Ефрон би и него, и Хаселхоф, като накара тройно повече женички да припадат по изваяното му плажно тело̀ и момчешкия златисторус перчем.

Как да не се удавиш с удоволствие, когато знаеш, че такива мъже ще се хвърлят във водата, за да измъкнат безжизненото ти тяло!

Шеф-готвач

Само допреди десетина години тази професия беше асоциирана с такива недостойни човешки качества като лакомия и безпощадност към всички вкусни животни. В детските книжки и анимации от моето детство готвачите неизменно бяха изобразявани като трътлести чичковци с големи тумбаци, нездраво червендалести лица, смешни високи бели шапки и тежък френски акцент. Благодарение обаче на роящите се напоследък готварски канали, телевизионни реалити формати и кулинарни инфлуенсъри, които се счупват да постват рецепти и снимки на кулинарните си произведения в Instagram, готварството успя да дръпне много напред в нерегламентираната надпревара за най-престижните професии.

А и как да не проточиш лига по днешните шеф-готвачи! Това са все мъже, които отдавна са скъсали с анахроничния имидж на дебелаци с черпак в ръка, дъхащи на препържено масло и чесън. Модерните богове на кухнята са стройни, обличат се като модели на Ralph Lauren и промотират здравословния начин на живот. Освен това печелят добре – особено тези, които знаят как се приготвя боровинка върху пащърнак върху бургундски трюфел върху горчиво-портокалов сорбет с бял шоколад, и то с финес и майсторство, които заслужават за поне една звезда Мишлен.

Пилот

За да не ме мислите за прекалено ексцентрична във вкуса си към мъжете, ще взема да сложа и един банален пилот като за финал. Не от вчера психолози, сексолози, леля Данче от третия етаж и други всякакви експерти по любовните връзки си блъскат мозъка над загадката защо пилотите стабилно държат и не пускат палмата на първенството в класацията за най-секси професионалисти. Може и да е клише твyрдението, че по принцип мъжете в униформа пръскат такъв сексапил, че само с поглед могат да свалят нечий сутиен, обаче едно скорошно проучване (не помня на кои учени беше, но се обзалагам, че са били британски) потвърждава, че униформата е голям фактор за сексуалното привличане на подсъзнателно ниво. Причината е, че униформата внушава авторитет, сила, увереност и надеждност – все качества, които ние, като по-слаб пол (макар и с наднормено тегло в много случаи) търсим в партньора си. Но това обяснение всъщност е цензурираната версия на „пилотът най-добре от всички знае как се вдига самолета“.

*Няма как да не съм секси. Аз съм физиотерапевт.

Вижте още:

10-те най-търсени професии в Tinder


Повече информация Виж всички