10 начина да изневерим без да прелюбодействаме

| от MamaMia |


Изневярата е мътно, кално и разтегливо понятие. Обичайно, дефиницията й варира между целувка с друг човек от противоположния пол до секс с друг човек от противоположния пол/същия пол/непознат/колега/животно/извънземно.

Докато всяка двойка възлюбени сама определе рамките на своята вярност, Гари и Джой Лундберг, семеен терапевт и писателка и дългогодишна брачна двойка , алармират за опасностите, които се крият във връзките подобно на свирепи айсберги под тихата повърхност на океана. Знаели ли сте, че чатенето с индиви от срещуположния пол е латентна изневяра? Сега ще разберете.

Според двамата Лундберг, дори когато изневярата изобщо не се хваща в честотата на Вашия любовен радар, Вие сте дълбоко влюбени в половинката си и никога не бихте погледнали встрани, трябва да бъдете бдителни за някои знаци за потенциално прегрешаване.

Кривването от пътя на здравата любов обикновено пропълзява под прага на вратата, маскирайки се умело като безобидна забава или невинен флирт. Според Лундберг, всички, които милеят за пълноценна и устойчива връзка, трябва да бъдат нащрек за следните десет предупредителни симптома:

1. Флиртуване

По правило флиртът е нещо приятно, небрежно и укрепващо самочувствието. „Обичам да флиртувам, защото това не значи нищо за мен, просто ми е приятно да се чувствам ухажван/а” е най-честата рационализация на почитателите на безобидната свалка. Съпрузите Лундберг, обаче, ни съветват да бягаме от флирта като от чума. Той е опасен и може да има непредвидими последици. Встъпилите в брачен съюз не би следвало да попадат в този модел на поведение извън семейството. Докато премятането на коса, закачливата усмивка и симпатичното намигане могат да бъдат просто дружелюбна закачка за Вас, отсрещната страна може да ги възприеме като покана за секс или дори връзка. Невинните флиртове са най-честите подводни камъни в бистрия поток на успешния брак.

2. Споделяне на интимни мисли с противоположния пол

Когато споделяте проблемите си с някого от другия пол, вие се поставяте в уязвима позиция. На пръв поглед това може да ви изглежда безобидно като беззъб пинчер. В крайна сметка всеки има нужда от рамо, на което да помрънка. Ако имате проблем обаче, най-адекватното поведение би било да го споделите с Вашия партньор. Ако това не ви устройва (да кажем, защото партньорът е част от проблема), доверете се на роднина, близък приятел или терапевт. Не и на някого, който може да приеме изливането на духовната ви помия за покана към интимност.

3. Прекарване на време насаме с някого от противоположния пол

Нещо, което изглежда като невинен обяд с колега/колежка, може съвсем спокойно да бъде зачислено към групата на алтернативните изневери. Какво като си кажете „Хей, ние сме възрастни хора, няма какво да се случи”. Повярвайте, винаги има какво да се случи. В крайна сметка, всички сме просто хора. Вместо да се мотаете по кръчмите с доброжелатените си колеги, приберете се и сгответе на съпругасъпругата си чили кон карне.

4. Негативно говорене по отношение на партньора ви

Ако сте верни приятели и съпруги/съпрузи, словесното плюене по Вашето „мило” изобщо няма да присъства в поведенческия ви репертоар. Човекът, с когото живеете, би трябвало да бъде най-близкият ви приятел и последният човек, когото може да си позволите да храните. Ако има нещо, което засяга отношенията ви, обсъдете го с него, не с другите хора. Изключение тук праввят случаите на домашно насилие. Ако сте жертва на такова, говорете с близък приятел, терапевт или с полицията. (Липсата на употреба на моп след душ и съответно оставянето на мокра не се счита за домашно насилие).

5. Редовен чат с човек от другия пол

Ако си мислите, че чатенето с някой е абсолютно безобидно, помислете пак. Така е, може да започне по този начин, но крачката между среднощните чатове и страстните прегръдки в среднощни улички, не е великанска. Някои от вас смятат,че е редно да поддържат скайп връзка с бивши гаджета? Бъдете сигурни, че половинката ви не е на това мнение.

Разстоянието между компютрите невинаги съответства на разстоянието между копнежите. Внимавайте и с размяната на снимки по интернет – особено ако хората на тях не са прилично облечени.

6. Обличане по начин, целящ да привлече вниманието на някой друг, освен на партньора Ви

Ако се обличате с идеята,че тази риза ще подчертава гърдите ви (важи и за двата пола) и това може да доведе до комплимент от страна на познат или непознат другополец, незабавно преосмислете мотивите си. Опитите да привлечете нечие внимание с предизвикателно облекло (или с широка шарена роба ако е вниманието на хипар), е на една боя разстояние от фактическата изневяра.

7. Писане на интимни и лични бележки или писма до някого

Ако пишете поздравителна картична или изпращате писмо до отдавна забравена леля в Щатите, направете го от името на Вас и Вашия партньор. Всъщност, постъпвайте така, когато отправяте и други поздравления и покани в писмен вид. По този начин, няма да оставите никакво място за недоразумения. Ако пишете до мъж (и сте жена)/жена (и сте мъж) само и единствено от ваше име, внимавайте! Движите се по ръба!

8. Вяло или никакво откликване на сексуалните нужди на Вашия партньор

Част от изпитанието да бъдете верни, е поддържането на редовна и пълноценна сексуална връзка с Вашата по-добра половинка. Честият отказ от интимни отношения поражда тъга и подозрение у другия. Дори когато първоначалната мощна тръпка е отминала и желанието за секс не се случва във всяка градинка, парк, автобус, лифт и чужда вана, физическата интимност все още е нещо като стожер на връзката Ви. Не го пренебрегвайте! Дори когато пералнята свърши внезапно и ви извика с дружелюбното си бибиткане, не свършвайте внезапно и вие.

9. Поставяне на родителите пред партньора

Вашият любим винаги трябва да бъде човек номер едно в живота ви. Приоритет номер едно. Персона Number one. Дори в случаите, когато получите страхотна новина като неочаквано повишение, награда Пулицър или трета бременност, не тичайте към телефона да се обадите на родителите си. Окажете на партньора си честта да бъде първият човек, който научава важните неща, които ви се случват.

10. Поставяне на децата пред партньора

Децата имат значение, факт. Те са много важни хора в живота Ви, но не са по-важни от Вашия любим. Освен това, децата израстват по-здрави психически, когато майка им и баща им се обичат един друг, отколкото когато и двамата твърде много обичат децата. Никога не забравяйте как са се стичали дните ви преди появата на децата. Все пак, може да не знаем кое е първо – яйцето или кокошката, но със сигурност знаем,че петелът е бил там още в самото начало.


Повече информация Виж всички