Руло с петмез от фурми

| от Констанс Бонасьо |

Можете да го наричате и „Руло с шипков мармалад”, ако го направите с такъв пълнеж. Аз избрах петмеза, и ми се получи много добре, даже отлично…

Необходими продукти:

Яйца – 4 броя
Захар – 9 супени лъжици
Брашно – 9 супени лъжици
Олио – 9 супени лъжици
Бакпулвер – 1 чаена лъжичка
Мармалад или петмез – по вкус

Разбивате всички съставки с миксер. Не е необходимо да сте много усърдни.

В правоъгълна тавичка постилате хартия за печене и изсипвате сместа. Печете на 180 градуса, като внимавате да не прекалите с времето – все пак платката трябва да е мекичка за навиването.

Като се изпече, внимателно изрязвате краищата, за да няма нищо твърдо, което пречи на оформянето на рулото. Аз не ползвам мокра кърпа – не ми се пере още нещо. Намазвате богато с шипков мармалад или петмез от фурми. Навивате, без много да притискате, но да не е и хлабаво. Може да използвате течен шоколад. Може да разбиете сметана и в нея да нарежете сушени плодове за цвят – папая, манго, помело. Тогава рулото става по-обемно и пъстро. Можете една платка да намажете с три вида пълнеж и така ще изглежда, че сте направили три десерта.

Когато дойдат гостите, просто скромничете и повтаряйте: „Какво пък толкоз!? Всека домакиня може да изпече три тепсии сладкиши!”.

 
 


Повече информация Виж всички