Не изхвърляйте пакетчето силикагел

| от Mamamia по InStyle |


Има ги в кутиите за обувки или компютърните компоненти. Обикновено ги изхвърляме, защото не знаем какво да ги правим. А те всъщност са доста полезни. Силикагелът има абсорбиращи свойства и може да ни е доста полезен.

Ето няколко приложения, които ще ви помогнат да се възползвате от свойствата му.

Чантата за фитнес

За да неутрализирате миризмата на мръсни дрехи, може да сложите няколко пакетчета силициев диоксид във фитнес чантата и по този начин да избегнете развитието на бактерии, причинено от влагата.

Инструменти

За да предпазите инструментите от ръждясване, е нужно само да поставите няколко пакетчета силикагел в кутията им за съхранение.

Хавлии за баня

За никого не е тайна, че банята и килерите са едни от местата с най-висока влажност. Ако искате да поддържате сухи вашите кърпи и хавлии, просто оставете няколко пакетчета от силициевия диоксид в шкафа за съхранение на този тип текстил.

Телефон

Някои хора казват, че когато намокрите телефона си, е най-добре да поставите уреда в торбичка, пълна с ориз. Силикагелът също е добро решение за справяне с този „технически“ проблем.

Снимки

Най-добрият начин за съхранение на стари снимки е да сложите няколко пакетчета от силициев диоксид между страниците на фотоалбума. Така вие ще защитите спомените си.

Предпазване на прозорците от замъгляване

За да предпазите прозорците на автомобила от замъгляване, е нужно да поставите няколко пакетчета силикагел в предната част на колата.


Повече информация Виж всички