Лимонада от краставици – лесно, бързо и неочаквано вкусно

| от Mama Mia |


Лятото все още не е приключило и жегите все още ще ни налягат, затова колкото по-хидратирани, толкова по-добре.

Днес искаме да ви споделим за една по-нетипична, но пък доста добра рецепта за лимонада. Може би е по-правилно да я наречем краставичада, защото основният продукт, който се ползва, е именно краставицата.

Та, директно към рецептата.

Имате нужда от две големи, хубави краставици. Можете да разберете дали са пресни, ако към връхчето им се е запазило жълтото цветенце. Дори и да е изсъхнало, пак показва, че зеленчукът е откъснат сравнително скоро. Ако вместо цветенце има само кафеникава точка, обозначаваща къде някога е било то, значи краставицата не е особено свежа.

Освен краставицата, ви е нужна половин литър домашна или купена лимонада. Или казано иначе – сокът на 3-4 лимона, комбиниран с малко захар и вода.

Краставицата се бели, нарязва на парчета и заедно с малко вода се пасира в блендер или с помощта на пасатор. Изсипвате получилата се смес в подходяща кана или голяма бутилка, добавяте лимонадата или прясно изстискания сок от лимон, доливате вода, за да се разреди и слагате лед.

По ваш вкус можете да добавите захар, а с малко прясно настърган джинджифил, лимонадата би придобила чуден вкус и аромат.

Така приготвена лимонада се съхранява в хладилника и може да се пие до 3 дни след направата ѝ.

Ако имате ваша любима рецепта за разхлаждаща лятна напитка, можете да ни я споделите на – office@mamamia.bg


Повече информация Виж всички