„Защо не искам да порасна“ – изповедта на момчето

| от Mamamia |


Детството може да бъде много хубаво.

Безгрижието, оптимизмът, усещането, че си обичан и закрилян, че фантазията ти може да лети безпрепятствено, че всичко ти е простено, а ако не е – времето е пред теб, за да оправи неприятностите… Това са само част от плюсовете на усещането да бъдеш дете.

Но идват тийнейджърските години. И съвсем не всички са готови да пораснат.

За много пред-тийнейджъри разделянето с детския период протича особено болезнено и емоционално. Като Питър Пан, който никога не иска да се промени, повечето деца имат сериозни причини да не искат да бъдат възрастни. И някои от причините звучат съвсем зряло и рационално.

Видео на момче, което се притеснява от това, че идват тийнейджърските години, a с тях и порастването, стана вайръл в нюйоркския акаунт Humansofny в Instagram.

Видеото предизвика вълна от коментари и спомени.

Вижте линк:

Ето думите на момчето:

„Онова, което ме притеснява най-много в това да стана тийнейджър, е че след известно време приятелствата се разпадат, приятелите се отдалечават. Това не винаги се случва, но обикновено така става.

Има и неща от детството ми, с които не искам да се разделя. В един момент не ти стават дрехите, които си използвал – любимите ти обувки. Просто започваш да губиш всичко. Аз не искам да се откажа от тези неща. Не искам да се откажа от прекарването на време с родителите ми, от ходенето по музеи, навсякъде. Имам предвид, че – разбира се – ще продължа да правя тези неща… Но после ще спра. В един момент всичко ще спре. И когато това се случи – ще ми липсва много…“

Вижте още:

Суперсилите, които децата губят с порастването


Повече информация Виж всички