Заповядайте на семейния празник Фамилатлон в събота

| от Mamamia |


На 8 юни ще се проведе превърналия се вече в традиция ежегоден семеен фестивал Фамилатлон, организиран от Асоциация Родители. За 16-и пореден път родители и деца ще могат да прекарат заедно един ден в парка и да споделят време и приятни емоции.

Между 10 и 16 часа деца и родители ще могат да се включат в над 40 активности, организирани на Голямата поляна в Южния парк, София.

Сред забавленията за деца и родители ще бъде любимият „Малък велопоход“, подходящ за деца от 2 до 6 години и играта „Ябълки за смет“, в която се включват всички участници. По щандовете са предвидени и още десетки занимания, игри, състезания и работилници.

„Тази година се постарахме да разширим още повече активностите за деца и родители и да включим всички важни теми, които вълнуват съвременното българско семейство – здраве, физическа активност, хранене, игри, образование, екология, дигитална грамотност, благотворителни каузи, социални и граждански права. Очакваме гостите на Фамилатлон, за да изкараме един прекрасен и много смислен ден“, разказва Наталия Кирилова, председател на Асоциация Родители.

Панаирът на възможностите, който тази година предлага Фамилатлон, е по-богат и пъстър от всякога.

Посетителите на фестивала ще имат възможност да опитат различни спортове и да се включат в демонстрациите по лакрос, хокей и йога. Да се катерят и да се научат как да използвате отпадъците у дома за забавления на открито. Да видят на живо истинско научно шоу. Да програмират роботи или пък да се включат в обиколките за наблюдение на пернатите обитатели на Южния парк.

Не по-малко интересни са и интерактивните куизове по дигитална грамотност и по здравословно хранене с мисъл.

Не е забравено и детското здраве – участниците ще могат да научат кои са най-честите здравословни проблеми през лятото и как да реагираме, а също така и да се включат в бързите тренинги по първа помощ.

Ще бъдат представени различни социални каузи и ще си поговорим какви социални права имаме в Европейския съюз.

За Фамилатлон:

Първообразът на фестивала е създаден във Франция от група ентусиасти. Основната идея е, че семейният спорт е много важен инструмент за укрепване на здравето в семейството. През 2009 година Асоциация Родители получава хартата на Фамилатлон, с което се присъединява като български партньор в инициативата.

Фамилатон се реализира със съдействието на Столична община и с подкрепата на: Онлайн супермаркет eBag, Групама Застраховане, Yettel, Лидл България, BIODERMA, Девин изворна и Европейската комисия в България.

Актуална информация за празника можете да откриете на сайта на Асоциация Родители  и във фейсбук страниците https://www.facebook.com/famillathlonbulgaria и https://www.facebook.com/AsociaciaRoditeli.

Заповядайте!

Вижте още:

Наближава Фамилатлон – най-големият летен празник на семейството


Повече информация Виж всички