Наближава Фамилатлон – най-големият летен празник на семейството

| от Mamamia |


На 8 юни на Голямата поляна в Южния парк в София ще се проведе Фамилатлон – най-големият летен празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот.

Събитието се отбелязва за 16-и пореден път на същото място като всяка година. Организатор отново е Асоциация Родители.

От 10:00 до 16:00 часа родители и деца ще имат възможността да се включат във вълнуващи приключения и да избират сред спортовете, заниманията, игрите, състезанията и уъркшоповете на повече от 40 изложители.

По традиция ще се проведе и така обичаният от малчуганите „Малък велопоход“, подходящ за деца от 2 до 6 години (от 11:00 ч.), а за финал – играта „Ябълки за смет“, в която малки и големи ще съберат боклука и за награда ще получат ябълка.

„Радваме се, че успяхме да съхраним Фамилатлон във времето и да го превърнем в традиция. В концепцията на фестивала е залегнала една много важна за нас като организатори кауза – за важността на качествено прекараното време между родители и деца. Фамилатлон е един специален ден, в който семействата не само ще бъдат на открито в парка, сред природата, но и ще имат възможност да се смеят, да играят, да спортуват, да се забавляват заедно и в крайна сметка – да изградят спомени за цял живот“, споделя Яна Алексиева, изпълнителен директор на Асоциация Родители.

Фамилатлон се реализира със съдействието на Столична община.

Актуална информация за празника ще откриете в сайта на Асоциация Родители  и във Фейсбук страниците https://www.facebook.com/famillathlonbulgaria и https://www.facebook.com/AsociaciaRoditeli

Първообразът на фестивала е създаден във Франция от група ентусиасти. Основната идея е, че семейният спорт е много важен инструмент за укрепване на здравето в семейството.

През 2009 година Асоциация Родители получава хартата на Фамилатлон, с което се присъединява като български партньор към международната инициатива.

Вижте още:

Спорт, игри и награди зарадваха над 1500 семейства на Фамилатлон


Повече информация Виж всички