За първи път в България научна и фототерапевтична работилница за бременни

| от MamaMia |


Фотографията е модерен термин, който тепърва ще навлиза в различни социални и бизнес сфери в България. Използването на фотографии и заснемането на теми, които ни вълнуват, открехват вратата на несъзнавани мисли. Чрез визуални изображения можем да осъзнаем и трансформираме представи и емоции.

Очакването на бебе е свързано с голяма трансформация както физически, така и емоционално за цялото семейство. Ето защо единственият сертифициран лектор в България по фототерапевтични техники от пионера на фототерапията, канадката Джуди Вайзер, подготвя практично събитие за бременните в София.

Двудневната научна и фототерапевтична работилница е изградена с цел по-доброто осъзнаване на бъдещите родители, подготовката им за физическото и психическо посрещене на бебето и най-вече за изграждане на по-силна връзка между двамата партньори като мама и тате.

Курсът ще предостави академични знания и теория от водещи автори и детски психолози, ще бъдат поставени фото и творчески задачи, на база които ще бременната и партньорът й ще бъдат по-осъзнати да разберат своите очаквания за бебето, по един творческии забавен начин чрез фотографиране ще научат повече неща за себе си като родители.

bebeto_fb_cover

Лектор е Анастасия Грозева. Майка на трима – две госпожици и един кавалер на път, психолог, обучавала се е в Германия, психотерапевт и психоаналитик в сформиране, член на Дружеството на психолозите и на Българското психоаналитично пространство, университетски преподавател. Работи с родители и деца повече от 11 години. Използва арт терапевтични техники в работата си, преминала през обучение за изпозлване на фототерапевтични техники от пионера по фототерапия, канадката Джуди Вайзер. През 2010г. Учредява организация за ранно детско развитие “Дом с крила“ и създава едноименен семеен център.