Синовете на възрастните бащи са по-умни и не ги интересува чуждото мнение

| от MamaMia, по БТА |


Британски и американски учени доказаха, че синовете на възрастните бащи са по-умни, по-амбициозни и чуждото мнение почти не ги интересува, в сравнение с децата на млади родители.

Синовете на възрастни бащи се съсредоточават върху интересите си, по-малко върху обществените задачи и почти не ги засяга мнението на другите за личността им.

Експертите от Кралския колеж в Лондон изследваха информация, събрана от 15 хиляди двойки близнаци във Великобритания. Децата проведоха онлайн тестове за интелигентност, интересите и нивото им на социална изолираност.

„Проучването ни доказа, че може да има някои ползи от това да имаш баща в напреднала възраст. Вече знаем за негативните последствия от създаването на поколение на тези години, но сега показахме, че децата може да имат по-добри перспективи в образованието и кариерата“, каза ръководителят на групата доктор Магдалена Янечка.

Вероятността възрастните бащи да имат сериозна кариера и по-висок социалноикономически статус от младите мъже е по-голяма, което означава, че децата им могат да отраснат в по-благоприятна среда и да имат достъп до по-качествено образование.

Вече беше доказано, че децата на възрастни родители по-често от другите стават шизофреници и аутисти. Някои от гените, свързани с аутизма, съвпадат с частици ДНК, отговарящи за високия интелект.


Повече информация Виж всички