Мисленето на бъдещата майка определя пола на бебето?

| от MamaMia, по БТА |


Съществуват много теории как храната, времето на зачеване или дори позата по време на секс въздействат върху пола на бебето.

Австралийски учени издигнаха тези твърдения до ново ниво, като заявиха, че бъдещите майки, които се възприемат като богати, раждат по-често момчета.

Значение има не самото богатство, а как жената оценява състоянието си.

Учените от Австралийския национален университет са работили с извадка от 5000 раждания в цялата страна за 12 години. Ръководителят на изследването д-р Алисън Бехи каза, че резултатите им са в съзвучие с хипотезата на Тривърс-Уилард, според която при добри материални условия се увеличават новородените момчета.

Учените са разглеждали влиянието на всякакви материални характеристики – образование на майката, възраст, тегло, доходи. Единственият фактор, по който можел да бъде прогнозиран полът на детето, се оказал мисленето на бъдещата майка – каква е оценката й за материалното й положение, а не дали е богата, или не.

В повечето развити държави, като САЩ, Великобритания и Канада, се раждат по-малко момчета. Това обаче не важи за Австралия.