Кристин Стефанова за родителството и перфектното семейство

| от Биляна Запрянова |


Родителството е едно от най-предизвикателните неща в живота ни. Може би затова най-често основна тема на разговор стават трудностите, недоспиването и тревогите от това да бъдеш майка или баща. Чуваме ги навсякъде – от нашите близки, от приятели, от социалните медии, от женските списания.

Обикновено на заден план остават по-възнаграждаващите страни на майчинството/бащинството. Може би, защото е трудно с две думи да опишеш чаровната сънена усмивка на детето си, закачливия му поглед или затапващите въпроси, на които се чудите как да отговори. Но положителни емоции има, и те са много, и заслужават да бъдат разказвани отново и отново.

Затова в следващите седмици, със съдействието на Bepanthen, ще ви срещнем с няколко съвременни родители от различни краища на света и страната. С тях обаче ще говорим за хубавите страни и позитивите на това да бъдеш майка или татко.

Познаваме Кристин от предаването на Денис Ризов, там тя беше неговата Котка. След това започна да танцува заедно с Биляна Йотовска в Secret Garden Show. Всъщност красавицата е балерина – в класическия смисъл на думата. В момента се грижи за малкия си син и съпруга си – Мариан. Двойката вече мисли за второ дете, а защо не и трето. Ето какво сподели с нас Кристин за родителството и още нещо.

3

Кои са трите най-хубави неща на родителството?

Родителството е най-голямото предизвикателство, пред което се изправяме в живота. Най-хубавите неща са свързани с много страхове, разочарование, вълшебни моменти, радост и сълзи, с уроци, които научаваме от децата си.

С какво те изненада родителството?

С отговорността и зависимостта на едно малко човече от теб.

Кой е най-незабравимият момент от раждането на детето?

Когато за първи път го видях!

А от неговото детство?

Неговото детство тепърва предстои… Той няма още две години, но до момента чувството, когато ми каже „мамо“ е незабравимо.

А коя е била най-тежката вечер и защо?

Докато се учихме да заспиваме в бебешкото креватче. Това продължи месеци – вечери, в които не се спеше нито за минута.

4

Кои са нещата от вашето детство, които бихте искали и вашето дете да преживее?

Пожелавам му всички онези безгрижни дни на детството, които да изживее пълноценно с усмивка на лице.

Колко члена има перфектното семейство?

За мен са пет…ние двамата с Мариан и три прекрасни дечица. Вече мислим за появата на второто бебенце (Усмихва се).

Деца и домашни любимци- да или не?

Да! Децата, които растат с домашен любимец развиват чувство за отговорност и грижа към другите още от детството си.

С какво искате да се занимава вашето дете, когато порасне?

Сам ще покаже пътя си. Наблюденията ни досега са, че доста активно играе с топка, така че може би ще се насочи към спорта.

2

Кои са нещата, които сте мислили, че никога няма да правите като родител, а… правите ?

Нещата, които сме мислили, че няма да правим като родители са грешките на нашите родители. Казвали сме си, че няма да постъпваме по този начин, а всъщност го правим и доста често се виждаме в ситуация, която вече сме изживяли преди време – но сега вече ние сме „големите“.

Кои са книгите, които вярвате, че всяко дете трябва да прочете?

„Малкият принц“, „Приказките на Ханс Кристиан Андерсен“, „Робинзон Крузо“, „Питър Пан“ – една малка част, напълно недостатъчна, но все пак трябва да вляза в някакви рамки.


Повече информация Виж всички