Кола за детето – като на Лудия Макс, ама от дърво

| от Mamamia |


Няма по-голямо удоволствие за родителя от това да може да създаде нещо за детето, което да бъде уникално и да бъде направено от собствените му ръце. Особено ако е играчка, която ще зарадва сина или дъщерята и ще осигури изживяване, което никое друго дете на света няма да получи.

Вероятно така се чувства и детето от видеото, споделено в YouTube канала ND-Woodworking Art, в който майстор дърворезбар показва на какво е способен човешкият интелект, когато създава машини.

Това вероятно е най-внушителната електрическа кола, правена някога изцяло от дърво и, поне ако съдим по видеото, е предназначена за сина на майстора:

Създаването на невероятното превозно средство е заснето от началото до края, като видеото представлява огромно удоволствие за гледане и е безспорно вдъхновение за всеки, изкушен от дървото или автомобилите.

Макар че дървеното чудо не е точно автомобил, то определено е електрическо превозно средство, което по-скоро може да се определи като триколка с двойно задно предаване.

И както коментират в сайта Autoevolution чудовищната машина може да кандидатства за най-артистичното, сложно и ефектно електрическо превозно средство в света, създавано някога.

Колата е сред последните произведения на изкуството на двойка азиатски дърворезбари – баща и син, и определено, освен от идеите на Изкуствения интелект, както майсторите твърдят, е вдъхновена и от фантастични образи на автомобили като например джорджмилъровите превозни средства в поредицата за „Лудия Макс“. Според Autoevolution в дизайна на невероятната каросерия може да се усети и влияние от стила на леките творения, задвижвани от вятър на невероятния и много известен скулптор Тео Йенсен – Strandbeest.

Труонг Ван Дао от дуото върши по-голямата част от работата и обикновено той е пред камерата, докато баща му движи нещата по-задкулисно. Общият знаменател при всички проекти на ND-Woodworking Art, е, както подсказва и името на YouTube-канала – дървото.

A има родители, които създават подобни играчки за децата си…

Както и при другите видеа, и в този случай клипът започва с постановка, в която синът на Ван Дао иска нова детска кола или играчка. Затова и татко му я създава от нулата. Но това е само въведение към филмирането на работата. А тя е огромна.

Последователно е показано създаването на металното скеле на превозното средство, което след това бива „облечено“ с дървени елементи. Основата е снабдена с електромотор и батерии. Огромните колела и предните „гуми“ са изцяло от дърво, докато задната част изглежда по-необичайно. Задницата има чисто декоративна функция, тъй като под дървената облицовка всъщност се крие трето колело, задвижвано от електрическия мотор. Всичко по корпуса е изработено от масивна дървесина.

Преди да покаже изработката на този извънземен електромобил, дуото зад канала ND-Woodworking вече е демонстрирало цяла серия пресъздаване на дървени реплики в различни мащаби на скъпи автомобили като Ferrari и Bugatti Centodieci, както и на концептуални автомобили като Mercedes Vision AVTR, Lamborghini Vision GT и Audi Skysphere.

Но от видеата става ясно, че дърворезбарите са способни на изработка на всякакви превозни средства – от велосипеди през мотоциклети, до влакове и танкове. А за публиката остава само да се възхищава на умението и таланта на азиатските майстори.