Къде да заведем децата на 1 юни

| от |


С помощта на „София 2018“ столицатапрегръща спорта в Деня на детето и последващия го уикенд! По повод празника на малчуганите градът ще се превърне в арена с много активности, фестивали и празници, посветени на здравословния начин на живот. Поне шест събития ще предложат на жителите наСофия много възможности за спорт и физическа активност, за добро настроение и приятни емоции в паркове и градини.

София – Европейска столица на спорта, е партньор и съорганизатор на следните прояви от петък до неделя. Те са открити за всички желаещи, които имат желание да спортуват, както и за тези, които нямат какво да правят през почивните дни.

На 1 юни от 10.30 до 14.00 часа на стадион „Академик“ ще се проведе и Футболен турнир за деца в риск с участието на софийски отбори.

От петък до неделя пред монумента на Съветската армия в Княжевска градина можете да посетите „Мисия Здраве”. Отново през уикенда – от 10 часа в Борисова градина, до площадката със слончето, ще се проведе „София спортува”.

В парка на НДК от петък до неделя ще има празник на цирковото изкуство, а в отвореното пространство на лятното кино – Мини Арт Фест.

В зала „София” на 2 и 3 юни ще се проведе турнир по художествена гимнастика за деца – „Цветята на България”. Подробности тук.

Ако децата ви обичат да тичат за здраве пък, имате възможност да им го подаритев събота от 10 часа в Южен парк. Подробности и условия за участие можете да видите тук.

София – Европейска столица на спорта подпомага и е партньор на всички тези активности с цел да ангажира и стимулира възможно най-широк спектър от социални и възрастови групи към активен и здравословен начин на живот.

Ако имате дете, куче, златна рибка ги доведете, за да спортуваме заедно на открито. Изберете вашето събитие и се включете заедно с нас – или просто елате да се забавлявате.

Повече информация можете да откриете на сайта на София – Европейска столица на спорта 2018 година.

logo_sofia_2018_big

 

Снимка: Български Футболен Съюз


Повече информация Виж всички