Искате да снимате децата си и да споделяте снимките им, но не във Facebook?

| от MamaMia |


Ако обичате да снимате децата си и искате да споделяте техни снимки, но нямате желание да споделяте снимките им във Фейсбук, където може да ги види кой ли не, може би трябва да разберете какво е Lifecake.

Става дума за разработена от Canon социална мрежа специално за семейни снимки, наскоро достигна 2 милиона потребители и 120 милиона качвания.

Ключово предимство на тази мрежа остава поверителността – тя дава възможност снимките да бъдат гледани само от точно определени хора. Заедно с този значителен брой снимки и видеа, преглежданията в рамките на защитената платформа вече са над милиард.

Към момента потребителите от България в мрежата са под 1000.

По мнение на представители на Canon, те го правят в знак на подкрепа към по-контролирана и безопасна семейна среда. Това е в унисон с една нова тенденция, в която майките и татковците стават все по внимателни и предпазливи в социалните мрежи, когато споделят лична информация или семейни снимки, основно от съображения за сигурност. Данни от проучване на Pranet Zone показват, че средният родител е публикувал над 1500 снимки на своето дете в социалните мрежи, още преди то да е навършило 5 години.

Lifecake е с интуитивен дизайн и дава възможности да се проследи живота на детето от самото раждане на снимки и слайдшоу, като хронологията може да бъде организирана по различни начини. Така родителите и близките могат да следят развитието на детето си – в най-добрите му снимки. Изображенията могат да бъдат изтегляни от Dropbox, Facebook, Picasa и Instagram, а социалната мрежа е безплатна и достъпна за iOS и Android.

Създадена през 2012 година с цел да помага на млади родители и техните семейства, Lifecake е платформа и социална мрежа, в която разказваме детството на любимите ни деца в снимки и видеа. Canon придоби платформата през 2015 г. и в нея вече оперира и online магазин за копирни услуги, където потребителите могат да поръчат снимките си на магнитчета, в специално създаден фотоалбум или да ги съхранят по друг начин.


Повече информация Виж всички