Игри и експерименти с Музейко в ИКЕА

| от MamaMia |


Най-големият детски научен център в Източна Европа – Музейко, ще гостува на ИКЕА с детски работилници в дните между 29 и 31 октомври. Събитията са с вход свободен и ще се проведат в зоната до касите от 11:00 до 15:00 часа.

Програмата включва демонстрации и експерименти, които ще представят по интересен и достъпен начин на децата основни физични и химични закони и явления. Малчуганите на възраст между 6 и 12 години ще открият, например, как функционира електричеството, защо цветята не могат да съществуват без пчелите и как могат да обърнат пълна чаша с вода с дъното нагоре, без тя да се излее. По-малките, на възраст от 3 до 5 години, ще научат повече за сетивата, с които опознават света.

Забавленията на 31 октомври пък, в духа на Хелоуин, включват страховити експерименти, както и работилничка за маски и декорация.

Събитието е част от глобална инициатива LET’S PLAY на ИКЕА. Целта на кампанията е да даде възможност на всички по света да играят повече: защото хората обичат играта, а тя от своя страна е полезна за малки и големи. LET’S PLAY вече присъства в Учебния корпус на Музейко, който беше открит с подкрепата на ИКЕА в средата на септември.


Повече информация Виж всички