27 за 11 минути: толкова пъти ме прекъсват децата, когато работя от вкъщи

| от MamaMia |


Женевийв Шоу Браун е лайфстайл редактор за предаванията Good Morning America и ABC News. Тя е и автор на книгата „Най-щастливата майка, която познавате: Защо не трябва да поставяте децата си на първо място“.

Тя има три деца – на 4, на 6 и на 8 години. Както много други майки, заради пандемията е принудена да работи от вкъщи, а няма детегледачка.

„Когато реших да преброя колко пъти децата ме прекъсват по време на дневните ми делови разговори, се оказа, че е 27 пъти в рамите на 11 минути“, пише тя, а видеото, споделено от нея, го доказва:

Тя прави видеото и го качва на сайта на предаването Good Morning America, заедно с текст, посветен на проблемите на жените, работещи от къщи по време на изолацията.

„Имах конферентен разговор една сутрин – същия разговор, като всяка сутрин в 9:45 – и децата не престанаха да ме прекъсват. През първите 6 минути преброих 11 въпроса от трите деца. След това се отказах да броя…“, пише още тя и добавя:

„В крайна сметка това ще приключи. Ще се върнем на работа. Децата ще се върнат на училище. Но дотогава ще трябва да се научим да се справяме с новата си, временна норма – 27 пъти прекъсване по време на конферентен разговор“.