Красиви приключения с „Господин Боровинка“

| от MamaMia |


От днес по книжарниците тръгва нова съвместна книга на двамата известни братя художници и аниматори Сотир и Пенко Гелеви „Господин Боровинка“.

Името на Сотир Гелев е познато на поне две поколения някогашни деца, израснали с неговите страхотни илюстрации за списание „Дъга“ и специално с комикса „Билбо Бегинс или Дотам и обратно“ и продължението „Господарят на пръстените“.

Интересният и специфичен графичен стил на Сотир Гелев се усеща и в тази поредна детска книжка, която излиза с логото на издателство „Точица“.

Borovinka 2020.indd

Богато илюстрираната приказка ще пренесе децата в един мъничък свят със свои правила, който се побира в детски шепи и все пак е неизбродим. Приключението на господин Боровинка започва като това на „Билбо Бегинс“ – с един спокоен герой, който дори не очаква, че ще му се наложи да тръгне на пътешествие. Например като цопне в реката…

Borovinka 2020.indd

Сотир и Пенко Гелеви са създатели на анимационни филми („Пилета“, „Зоотроп“ и др.) и продуценти на телевизионни сериали („Приказки за физиката и астрономията“, „Добър ден, господин Жасмин“). Те са и сред създателите на проекта „Дъга“ за възраждането на изкуството на комикса в България. Автори са на поредица от комикси и книги за Илийчо и Август („Илийчо и Август“, „Илийчо, Август и седемте джуджета“ и „Илийчо, Август и Гергин“) и на книгата „Обикновени разговори“.

Сотир Гелев е автор и на „Как Лора се научи да брои до десет“, получила наградата „Перото“ за детска литература.

„Приключенията на господин Боровинка по вода и суша“ е петата съвместна книга на братята илюстратори.

Borovinka koriza hard.indd