Господин за един ден

| от Зузи Аспарухова |


Преди около година попаднах на проект, в който популярни мъже даваха забавно-закачливи обяснения какво биха направили, ако се превърнеха в жени за един ден. Тогава се замислих – какво бих направила аз, ако бях мъж за ден. Оттогава го мисля този текст и ако в началото се опитвах да оригиналнича, то с времето реших да се придължам по-скоро към реализма, доколкото той е възможен, защото… вероятността да стана мъж за ден е нулева, но… едно момиче винаги може да помечтае!

Ето ви пет ситуации…

Да се видя гола

Разбира се, че това е първото, абсолютно първото нещо, което всеки човек ще направи, ако в един момент се озове в тяло на човек от другия пол. Дори най-големите пуритани ще го направят, не се съмнявайте в това. Разбира се, че ако сте в зряла сексуална възраст, поне веднъж в живота си сте виждали чисто гол мъж, но преживяването е абсолютно различно, когато гледната точка е лична.

Един приятел ми беше казал, че ако един ден стане жена, ще се опипа добре… Аз първо ще се огледам. Пипането ще го оставя за след това.

Сексуални преживявания

Не просто тялото изживява различни неща, когато е друг пол, начинът по който мъжете мислят за секс е тотално различен. Какво ги привлича, защо и как го получават, е един от въпросите, които вълнуват жените от древността, а отговорите винаги тънат в мистерия. Методът, че трябва „да си в обувките на някого, за да го разбереш“ не е случайно силно разпространен…

Как, къде и защо ще е първото, което ще направя и ще го направя шумно и без задръжки. В този смисъл, в чисто сексуален план, ще се опитам да пробвам всички онези неща, които съм виждала мъжете да намират за атрактивни. И, разбира се, ще направя и онези, които аз самата бих намерила за такива. Можем да кажем, че ще е двоен експеримент.

Правене на глупост

Ако мъжете са добри в едно нещо, поне от гледна точка на жените, то това е правенето на глупости. Жената намира много неща за глупости – от пърденето в компания и бъркането в носа, през говоренето на висок глас и самохвалството, до безпаметното напиване и показването на интимни части от прозореца на някоя кола. И това са само повърхностните неща, които ми хрумват.

Представям си, че като съм мъж главата ми ще роди още много и все гениални идеи. Ще се възползвам от почти всяка една от тях и няма да пестя нито време, нито усилия.

Мъжка работа

Ако имаш само един ден да бъдеш мъж, какво е нещото, което ще направиш? Това е първото, което човек трябва да си помисли, когато реши да описва преживяванията си. Кое е онова, което само мъж може да направи, а жената, уви, е неспособна…

Не, сексуалното не е сред тях. Там нещата просто са различни като преживяване. Онова, което мъжът може да свърши по-добре от всяка една жена или от 10 жени накуп е работа, в която се изисква сила и кратка, но точна организация. Мъжът мисли много по-праволинейно… Затова ще си намеря така наречената „мъжка работа“. Най-простото, което ми хрумва, е да нацепя кубик дърва, но предполагам в процеса на случване, ще ми дойдат и много други добри идеи.

Шофиране и силови преживявания

Твърдо вярвам, че в механизираните и първични действия, които изискват концентрация, мъжете просто са по-добри. Затова смятам, че са по-добри и в готвенето. Не винаги, разбира се. Всички обаче действия, които изискват сбор от повторяеми движения и концентриране в едно действие им се отдават в пъти по-бързо и по-добре, отколкото на слабия пол.

Може би, защото жената много го мисли. Мъжът рядко блокира в такива ситуации. Обичам да шофирам и смятам, че съм добър шофьор, но вярвам, че ако се изправя пред мъж с моя опит в карането на коли, той просто ще е по-бърз и по-добър от мен. И няма нищо нито странно, нито лошо в това. Но бих искала и аз да се науча.

И един бонус…

Егото

Не знам как се мери его, но знам, че мъжете имат много от него. Дори и най-скромните. Все още не знам как точно ще изпитам моето, но съм сигурна, че в мъжката глава има хиляди начини някой да нарани егото ми. Толкова ли пък то е в пъти по-важно от всички други неща? Опитът ме е научил, че да. Затова изпитанието на егото, нещо толкова различно в света на мъжа и жената, ще е моята последна точка. Как ще я постигна още не знам, но стана ли мъж ще разбера.


Повече информация Виж всички