Ако не се дразниш на тези неща, никакъв родител не си! (родителски неволи за напреднали)

| от Слави Искренов |


Ако си родител, най-нормалното е да си кисел, изтощен и изкъпал се максимум веднъж в последната седмица. Е, кой би очаквал, че след всички родителски неволи човек в такова състояние е способен да не се дразни на абсолютно всичко наоколо. Вярно е, че малките деца са като антистрес топка и често усмивките, смеха и гушкането им ти помагат. Но и те самите са предизвикателство за последните ти нерви. Така че подскачай гневно и се мръщи без чувство за вина, а от мен ето още поводи, за които може да не си се сетил, че е редно да им се дразниш, ако искаш да си нормален родител:

Изкъпаните ти колеги и приятели, които имат време за излизане, пътуване и най-вече за сън.

Невъзможните за нацелване от първите шест пъти флашка в порта и щепсел в контакта – мамка му, кой ще ти върне това изгубено време, като имаш толкова родителски неволи и задължения!

Кофата за боклук, която дори и със 110-те си литра обем пак е пълна и прелива. Да, би било прекрасно да излезеш извън апартамента, за да изхвърлиш боклука – о, природа, о, хора, о, бриз – само че нямаш време сега за такива екскурзии. И мирише!

Вижте още: Хейдън Пенетиър не се отказа с лекота от дъщеря си, Владимир Кличко я постави пред свършен факт

Съседите отстрани, дето сутрин правят секс цели две минути – явно върху стар креват – дън-дън-дън-готово, но всъщност все едно на главата ти! Не, не защото им завиждаш (да, завиждаш им, понеже ти не правиш секс, а и също, че се ефикасни времево – две минути и са тип-топ), но защото ако ти имаш две свободни минути, би поспал.

„Бееей-би-шаарк ту-ду-ту-ду-ту-ту…“ (музикалните родителски неволи)

Семейните ви приятели, които също са родители, но за разлика от вас имат за помощници три баби, две тьотки, четири племенници, един чичо, двама дядовци, една кръстница и шест съседки! Те изобщо дават ли си сметка, че така децата им не прекарват достатъчно време с мама и тати – това, което е най-важното за хлапетата на тази възраст; и че всички тези грижещи се за малките имат различни подходи на възпитание и изграждане на навици и колко е объркващо това за подрастващите!… Е, да, да, най-вече те дразни, че те имат на кого да си оставят децата и да излязат някъде, да се изкъпят или да поспят в колата.

Другият ти чехъл, който отново е бил подритнат от децата и е под леглото или дивана, а с тоя кръст, това главоболие и тия колене ти е трудно да се навираш, за да го извадиш.

Всеки фитнес, в който нямаш време да идеш.

Фитнесът, който си принуден да извършваш, докато буташ детската количка между паркираните из тротоарите автомобили, по накривените плочки, коренищата, неподрязаните храсти и корони на дърветата, локвите, бордюрите, подлезите и нагънатия асфалт.

Алармата! (най-страшната от всички родителски неволи)

Тъпакът, който почука тревожно на стъклото на автомобила ти, защото е видял, че главата ти е в неестествено положение, а очите ти – леко обърнати с бялото. Не, малоумник, не получавам инсулт, просто дремвах за минутка, преди да се прибера с покупките от супера!

Преминаването към скапаното лятно часово време! Не стига, че денонощието никога не ти стига, ами губиш и този един час.

Тъпият домашен любимец, който уж взехте, за да се учи детето на отговорности (а и за да играе с него и да те оставят всички малко на мира), но за който сега се грижиш ти (а и вече не е куче бебе/коте бебе/зайче бебе и не е така интересно на твоя човек бебе).

Разходите по тъпия домашен любимец!

Вижте още: Пичове, не си взимайте куче

Егоистичният ти партньор, който ти се сърди, че си заспал с детето, докато го приспиваш, вместо да се радва, че сте му осигурили малко време за себе си.

Егоистичният ти партньор, който е заспал с детето, докато го е приспивал и сега не знаеш къде е скрил от малкото зверче чипса и вафлите, които щяхте да ядете, след като заспи детето.

Всички останали деца, както и всички останали възрастни в парка.

Постовете в Instagram, които – макар да знаеш, че така действат и това е капан – си разгледал и са те накарали да се чувстваш потиснат и с тъп и празен живот, въпреки че на теория знаеш, че трябва да се чувстваш всъщност щастлив, задето имаш това съкровище детето си!

Скапаните ситни копченца и иличета на бебешките дрешки – защо идиотите производители не слагат само тик-так и велкро!

Отвратителното настроение на детето ти днес, с което не ти помага да забравиш скапаното си ежедневие и сега трябва да потърсиш мотивацията вътре в себе си, за да продължиш деня си!

Вижте още:

„ОП, ОП, ОП“ и още няколко реплики, с които да вбесим шофьор


Повече информация Виж всички