Защо жените трябва да приемат витамини, и то по-различни от тези на мъжете

| от MamaMia |


Между жените и мъжете има някои отчетливи физически разлики и няма нужда да подскачаме като ощипани при споменаването на този факт.

Жените от години се борим за равноправие и днес отстояваме извоюваното със зъби и нокти. Няма как обаче да пренебрегнем физическите разлики между половете, които носят със себе си своите позитиви (можем да ходим с ръце в джобовете, когато има гардероби за носене) и негативи (трудно можем да набием мъж).

Колко пъти сте чули мъж да се оплаква, че „пак го е атакувал циститът“ или да мрънка, че „така ме болят гърдите, че ако някой ме докосне по тях, ще го убия“. Няма как. Женското тяло носи своя кръст с някои по-чести симптоми и заболявания, но то носи и божествения заряд да може да носи и да преведе на бял свят живот – нещо, за което мъжете могат само да ни завиждат (е, може би не точно за стриите и родилните болки, но за някакви други неща ).

Затова когато говорим за женско здраве, зрелият и съвременен подход е фокусиран именно върху женския организъм.

Така както жените трябва да ходят на редовни профилактични прегледи при гинеколог и мамолог, така е добре да поддържат здравето си чрез здравословно хранене, умерена физическа активност и прием на витамини.

Когато стане дума за витамини обаче, настава объркване. В аптеките има всевъзможни марки и видове витамини и е трудно човек да се ориентира от какво точно има нужда.

Затова харесваме мултивитамините на Jamieson Vita-Vim, които са направени за жени.

Формулата на Vita-Vim™ за жени е разработена специално да отговаря на последните проучвания в областта на женското здраве. В комплексите са добавени специални съставки, които удрят по едно рамо именно на женското здраве. Става дума за витамин D, витамин K, екстракт от червена боровинка, екстракт от броколи, D-маноза.

Ако сте от онези жени, които са плакали от болка в тоалетната и които правят курбан за първия си цистит, познавате червената боровинката и D-манозата.

Вложеният в комплексите Vita-Vim™ за жени екстракт от червена боровинка дава всички предимства на сока от червена боровинка без допълнителните му калории обаче, за което сме благодарни. Приемането му спомага за производството на хипурова киселина, която повишава киселинността на урината и спомага за избягването на развитието на инфекции породени от омразната бактерия ешерихия коли (E.coli).

1200x628_Jayvv

D-манозата пък е естествено срещан монозахарид, със структура подобна на глюкозата. Изследвания показват, че тя също е от войниците, които спомагат за справяне с инфекции на уринарния тракт породени от E.coli.

Витамин К регулира калция, което в дългосрочен план намалява риска от още една повече женска болест: остеопорозата.

Витамин D ни е добре познат: през лятото събираме слънчеви лъчи, за да си го набавяме, но уви, те не са достатъчни, за да осигурят достатъчно количество от него в тялото. А достатъчното количество може да спомогне за предпазване от различни форми на рак с до 60%.

Заедно с другите съставки – витамин А, витамини от групата на витамин В, витамин С, витамин Е, минералите калций, магнезий, желязо, фосфор – Vita-Vim съставляват формула без аналог на пазара и се превръщат в едно от необходимите бурканчета в домашната ни аптечка.