Тайната за красота на азиатките

| от Ана Динкова |


Последните няколко години гледаме с все по-голямо възхищение към азиатките и скрито завиждаме на техните порцеланови кожи. В какво се крие тайната на красотата им?

Отговорът можем да разделим на няколко части. От една страна, тайната е в древните познания как да използват максимално добре богатствата на природата съчетани с най-модерни иновации в сферата на козметиката, от друга – личната дисциплина да отделят време за себе си и ритуалите си за грижа за здравето и красотата на кожата.

Към това се добавят балансираният им начин на живот, правилната диета, пълноценното време за релакс и спортът.

Каквото и да си говорим, ако сами не си намираме по малко време за себе си, няма кой друг да се погрижи за нас.

Но тъй като именно времето все не достига, в асортимента на Jowaé вече има 3 маски за лице, които действат наистина за броени минути и могат да се използват както поотделно, така и в комбинация. Резултатът – чудесна грижа за кожата на лицето в уюта на собствената ни баня.

Трите маски са:уплътняваща хидратираща маска,почистваща маска с глинаиминерална маска за бистър тен. И трите осигуряват незабавно решение на проблемите, свързани с добрия вид на кожата, като са подходящи за жени на всякаква възраст. Това ги прави практични, ако имате сестри или дъщери – можете спокойно да се комбинирате.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

И в тези 3 продукта на Jowaé откриваме патентования антиоксидант Лумифенол в комбинация с най-доброто от азиатски медицински растения.

Една от тайните на азиатките е, че редовно използват маските за лице като част от рутинната грижа за кожата си, а за повечето европейки това е нещо като специална, дори луксозна грижа.

Маските на Jowaé са от една страна на достъпна цена, като са разработени и така, че благодарение на концентрираните си активни съставки дават видим резултат само за няколко минути – нещо, от което всяка жена с натоварено ежедневие може само да бъде доволна!

Първоначално бях леко скептична именно по отношение на тази светкавична ефикасност, но се оказах приятно изненадана от резултатите. Разбира се, за оптимални резултати е необходима редовна (два пъти в седмицата) употреба на маските като те могат да се редуват и комбинират, така че да се използват спрямо конкретните дневни нужди на кожата на лицето.

Трите маски -уплътняваща хидратираща маска,почистваща маска с глинаиминерална маска за бистър тенса с много високо съдържание на съставки от естествен произход – над 96%. Имат, както подсказват и имената им, различни действия.

Във времето могат да се използват последователно, а най-добре в комбинация. Почистващата маска с глина може да се комбинира с минералната маска за бистър тен като маската с глина се нанесе върху по-замърсената и склонна към омазняване Т-зона, а минералната – върху останалата част от лицето.

Така за няколко минути осигуряваме на кожата си пълната гама от грижи, от които се нуждае.

Комбинирането на различни маски за лице е сравнително нова тенденция за Европа, но в Азия този похват се използва от много дълго време и е част от разкрасителните практики на жените от Изтока, които нанасят няколко различни маски едновременно по различни части на лицето.

По този начин много ефективно се матират по-мазните зони, без да се изсушават останалите участъци от лицето, хидратират се сухите зони и т.н.

Ето и няколко практични съвета, при използването на маските за лице на Jowaé:

Чисто лице&чисти ръце:винаги мийте добре ръцете си, преди да нанесете маските, и почистете предварително лицето си от грим. Ако не носите грим – едно изплакване с топла вода също върши работа.

Топлината и водата „отварят“ порите- за това можете да използвате маските след баня. Не прекалявайте обаче с твърде топла вода, за не увредите кожата и кръвоносните си съдове.

Хидратацията започва отвътре- колкото и често да използвате маската за незабавна хидратация, не забравяйте да пиете достатъчно вода през деня.

Най-добрата грижа е цялостна- не подценявайте значението на правилната диета, умерената консумация на алкохолни напитки, достатъчното количество сън и спорта. Стресът и умората се натрупват с времето и само вълшебна пръчица ще ги премахне напълно от лицето ви.

Изберете допълнителните продукти за лице правилно- маските на Jowaé са полезни и ефикасни за бързо възстановяване на кожата, но не забравяйте, че лицето ви има нужда от грижа и през деня и през нощта, както и за премахване на грим. Подберете внимателно според нуждите и според сезона допълващата грижа и не пропускайте да я използвате редовно!

Съзнателно отделяйте време за себе си и за грижа към кожата си- отделете 5-10 минути, поне 2 пъти в седмицата, за да се погрижите внимателно за кожата на лицето си: без да бързате, без да търкате силно и да опъвате кожата си – спокойно, бавно и внимателно изпълнете ритуала си за красота, пуснете си музика за фон или слушайте аудио книга или любим подкаст – фокусирайте се върху себе си и нещата, които ви носят удоволствие.


Повече информация Виж всички