Софийският университет “Св. Климент Охридски” стартира програма за езиково обучение на ученици на цена 5 лева на час

| от Mamamia.bg |


Най-старата и престижна образователна институция в България – Софийският университет “Св. Климент Охридски”, стартира програма за целогодишно езиково обучение на ученици от 1-ви до 7-ми клас. През учебната 2017-2018 г. езиковите курсове ще обхванат освен английски и обучение по немски език и ще се провеждат в Департамента за езиково обучение към Университета.

Целта на инициативата е СУ да предостави чрез базата и университетските си преподаватели високо квалифицирано и ефективно обучение за ученици по два от най-търсените чужди езици. Цената на езиковите курсове е безпрецедентно ниска, за да бъде достъпна за максимално широк кръг ученици – 5 лева на час и за двата езика.

Таксата за обучение за един семестър на курсисти от 1-ви до 4-ти клас е 300 лв. за 60 учебни часа, а от 5-ти до 7-ми клас – 350 лв. за 65 часа.

Курсовете ще бъдат водени от одобрени и висококвалифицирани преподаватели на СУ “Климент Охридски”, които ще подобрят не само езиковото ниво на учениците, но и ще им помогнат за успешното справяне с бъдещи изпити.

По последни проучвания на Евростат България трайно заема незавидното предпоследно място по владеене на чужди езици в ЕС. Тревожен е фактът, че българите учат чужди езици повече от всички други в ЕС, но научават най-малко. Едва 39 % от хората в страната говорят чужд език, като това е далеч под нивото за Европа. Сред причините за лошия резултат на чуждоезиковото ни обучение са липса на квалифицирани преподаватели, големи учебни групи и недостатъчна системност на преподаването, което води и до лоша ефективност на учебните процеси и в крайна сметка – много висока цена на езиковото обучение за родителите.

Записването за езиковите курсове в ДЕО-ИЧС вече е отворено и ще продължи до 25 септември, а входящите тестове за ниво са на 26 септември. Уроците се провеждат 2 пъти в седмицата, като са предложени гъвкави възможности на учениците в зависимост от училищните им смени.

Родителите могат да се възползват и от 10% отстъпка, ако закупят учебниците от книжарницата на ДЕО-ИЧС.

Иновативните методи, съчетани с дългогодишни традиции на преподаване в Департамента, са предпоставка за високата ефективност на чуждоезиковото обучение за ученици. Водещо при обучението е индивидуалният подход и персоналното внимание към нуждите на всеки един от тях. Специално разработената за ученици програма ще им помогне не само да развият своите езикови умения, но и да придобият повече увереност в способностите си, както и любознателност към изучаването на езика.

Повече информация за записването и провеждането на курсове по английски и немски език, може да получите на: www.deo.uni-sofia.bg/bg/language/foreign или на телефон +359 2 872 3748; +359 2 872 20 41.