С деца на море – може и без драма

| от Цветелина Вътева |


Мечтата да отидем на море с децата се ражда някъде около Нова година и ни кара да намираме смисъл в живота поне до май месец. Времето минава и ето, че настава дългоочакваната сутрин: товарим в колата детските играчки, колички, басейнчета и лопатки, набутваме в багажника саковете, плажните чадъри, сгъваемите столове, куфарите с лекарства и всички останали неща, и тръгваме.

Обичайно мечтата за разкошно прекарване се срива още по пътя, когато някое от децата неминуемо започва да повръща, след като е играло на таблета от София до Стара Загора. Овладяваме кризата, продължаваме нататък и точно едното дете е влязло във формата, другото започва да плаче, че си е забравило любимия жираф.

Така е…“С деца на море“ е филм, но невинаги е комедия. Първите дни се адаптираме към обстановката, оставаме без глас от инструктиране на децата в кой пясък могат да си играят, и в кой – не е желателно, смучем бира тайно и се надяваме скоро всички да заспят, за да имаме право на малко почивка.

Докато в един хубав момент влизаме в морското русло и си отдъхваме.

И точно тогава, когато вече сме възвърнали вярата си, че в крайна сметка ще се насладим на една прекрасна морска почивка с дечурлигата, чуваме първия вик за помощ от съседната палатка/стая. Нахлуваме при детето, готови да се борим с лернейскатаа хидра, немейския лъв и горгона Медуза едновременно, и заварваме гледката на пребледнялото си отроче, което повръща отчаяно и се превива от болки в корема.
Това е моментът, в който трябва да проверим аптечката, с която сме заминали на море и да се уверим, че в нея присъства някой доверен помощник в борбата с жестоки ентеровируси, които рядко подминават децата край морския бряг.

Lactoflor_Kids

Най-важният продукт, който трябва да притежавате в такива моменти, е българският пробиотик Lactoflor Kids. Toва е пробиотичен продукт, създаден специално за бебета и малки деца. Съдържа четири вида млечнокисели бактерии (L.helveticus, L.acidophilus, L.bulgaricus, Str.thermophilus), комбинирани с три щама от полезната Бифидобактерия (B. bifidum, B. infantis, B. Longum). Всеки вид от пробиотичните микроорганизми във всяко саше допринася за регулиране на стомашно-чревната флора и повишава имунитета на децата, за да могат по-бързо да излязат от кошмара на вируса.

Това е единият ви път за овладяване на кризата. Другият е да се придържате към доброто старо „народно“ лечение и да натъпчете ревящото дете с отвара от оцет и орехова коричка, да го захраните със стрити крила от пеперуда, престояли в слънчева вода събрана на Игнажден, и да го накиснете във вана с преварена морска вода.

Ако прецените, че може да си позволите да подхождате към здравето на детето си с т.нар. „бабешки лекове“ – никой не може да ви спре. Но предвид, че има експерти като тези, които са създали Lactoflor Kids, които се грижат за детското здраве с най-доброто, което природата и медицината предлагат, ние не бихме рискували.

Затова товарете детските басейни, мушнете една опаковка Lactoflor Kids в аптечката, слагайте слънчевите очила и тръгвайте смело напред – към мечтата.