Обяснение в любов… на един телефон

| от Дани Блажева |


Големите любовни истории почти винаги започват случайно и като на шега. Моята такава с телефоните на Sony също не е изключение от правилото. Преди две-три години се сдобих с първото си Sony. Беше красив подарък за рождения ми ден, който услужливо отговори на всичките ми изисквания – голяма батерия, която да издържа постоянните ми телефонни разговори по работа, мейли и браузване. Същевременно красив и бърз телефон с отлична камера, за улавяне на най-ценните моменти от живота ми с едно натискане на страничния бутон, подобно на момичето на James Bond.

Като много привързан към телефона си човек, до последно вярвах, че ще сме заедно, докато смъртта ни раздели или докато той просто спре да работи някой ден. Съдбата обаче си знае работата…защото преди седмица ме срещна с новата ми любов – Sony Xperia XZ Premium, с който си признавам, планирам да изневеря на досегашния ми верен спътник.

Sony Xperia XZ Premium е елегантен красавец, облечен в металическо сиво, който всяка жена трябва да има до себе си.

SONY-Experia-in-Starbucks-3

Изключителен съвременен дизайн: Вярвам, че дизайнерите на този модел Sony са били жени, които са използвали за вдъхновение лицата на най-красивите мъже по света, докато са проектирали смартфона. Погледнете ъгловатите секси и леко квадратни челюсти на лошите момчета Брад Пит, Джони Деп или Майкъл Фасбендер, докато се усмихват – прекрасни прави и хармонични линии. Същите са използвани и в Sony Xperia XZ Premium. Само фини черти и усещане за мускули.

Сиви очи, в които да се огледате: Споменах вече за цвета – металически сив, но изпуснах не по-малко важен детайл. Смартфонът е с огледален ефект, за да можеш да се огледаш в него по всяко едно време. Затова, момичета, забравете за огледалата и пудриерите. Sony Xperia XZ Premium е толкова мултифункионален, че може да го използвате, за да сложите повече от успешно спирала преди среща. А след това, с един клик, да си направите selfie-tzer, което да изпратите на своя любим.

Телефонът е с толкова елегантна визия, че би седял секси във всяка една ситуация – в малка дамска чанта, на красиво дървено бюро до новия ви лаптоп, до скоростния лост на вашия Mini Countryman и дори на бара на плажа, докато се взирате в хилядите малки песъчинки, полепнали по ръката ви. Такива трябва да бъдат вещите на съвременния градски човек – стилни, красиви и адаптивни за всяка една среда.

SONY-Experia-in-Starbucks-2

Луксозна повърхност: Sony Xperia XZ Premium е направен от Corning Gorilla Glass 5, което е основопричината за гладката му повърхност и огромната му издръжливост, която не позволява той да бъде издраскан. Дори когато се постави в дамска чанта, в която ще съжителства с ключовe, бижута, монети и един-два морски рапана.

Както и при другите модели, и тук от Sony продължават традицията – смартфонът е водоустойчив. А това е особено важно предимство, когато имате навика да миете чинии, докато говорите по телефона или без предупреждение станете жертва на лятна буря.

И ако красивият му външен вид е първопричината, поради която веднага се влюбих в този сив красавец, то богатите му функции оправдават инвестицията в него изцяло. Защото японските създатели на Sony Xperia XZ Premium са се постарали да задоволят всяко едно изискване към телефон от този висок клас.

SONY-Experia-in-Starbucks-7

Отлична камера: Няма какво да се лъжем – всички момичета обичамe да снимаме света около нас – последната беля на кучетата, първите стъпки на детето, разхвърлената кухня след като в нея е готвил мъжът ви. А снимките, които телефонът прави, са с толкова добра резолюция и цветове, че изглеждат като живи картини. Няма нужда от филтри или допълнителен ретуш.

19-мега пикселовата основна камера Motion Eye с новия сензор Exmor RS™ for mobile улавя вашите спомени в невероятно висока разделителна способност – дори фините линии около очите на любимия ви, когато ви гледа с усмивка. Sony Xperia XZ Premium предоставя и ръчни настройки на камерата – като например за фокуса и скоростта на затвора, за да позволи да уловите идеалния кадър по-лесно.

Видео: Най-големият плюс обаче идва при видеото. Motion Eye™ е уникална: записва 960 кадъра в секунда за улавяне на суперзабавен каданс. Или казано на нормален език – записът е четири пъти по-бавен от видеоклипове, които може да направите с други смартфони, така че всички емоции и детайли са пред вас.

Включете камерата, насочете я към мъжа ви и му съобщете спокойно, че родителите ви ще ви идват на гости. Готово! – вече имате готово slow motion видео, на което в перфектни детайли ще видите десетките емоции, които минават по лицето му – удивление, намръщване, следвана от любезна усмивка. А ако половинката ви има чувство за хумор, ще може да се смеете на видеото ден след ден.

SONY-Experia-in-Starbucks-4

Батерия: Тук отново всичко е на ниво. Батерията е голяма (3,230mAh), което гарантира, че ще издържи дълги разговори, активно браузване и мейли, и няма да ви изостави по средата на работния ден. Смартфонът поддържа и Quick Charge 3.0. Или казано на нормален език – батерията се зарежда около четири пъти по-бързо от стандартното. Така получавате часове допълнителна енергия само за броени минути.
Огромен контрастен дисплей: Sony Xpreia XZ Premium е с огромен 5,5-инчов 4K HDR дисплей, което го прави идеална компания за всяко едно занимание.

От това да пишете бързо мейли на голяма клавиатура, която стои удобно дори в ръце с въздебели пръсти като моите, през това да четете документация докато пътувате с таксито към сутрешната си среща. А защо не и да се наслаждавате заедно с децата на 4K HDR видеа* с изключителния контраст, нюанси и цветове на дисплея.

100% сигурен – стартирането и отключването на вашия телефон става без усилия благодарение на вградения сензор за пръстов отпечатък. Сензорът е част от бутона за захранването, така че с едно докосване Xperia XZ Premium може да потвърди вашата самоличност.

Наскоро четох изследване, в което учените бяха потвърдили, че луксозните стоки или услуги активират центровете на удоволствието в мозъка, за разлика от конкуренти стоки от нисък или среден клас. Sony Xperia XZ Premium потвърждава резултатите от проучването – той е красив смартфон, който носи наслада на сетивата ми и улесни работния ми график и живот ден след ден.

Какво е 4K HDR? HDR идва от High Dynamic Range (широк динамичен обхват). Динамичният обхват означава постижима разлика между ярки акценти и тъмни сенки. В реалния свят, очите ни много добре балансират ярките и тъмните цветове, а 4K HDR прави точно това: технологията носи реализъм. Резултатът от 4K HDR е брилянтно детайлни снимки, с много по-голяма яснота, повишен контраст и по-добри цветове за вашия телевизор.


Повече информация Виж всички