Ново решение на проблема „увредена коса“

| от Спонсорирано съдържание |


Дори не подозирате колко тайни може да ви каже за жената нейната коса. Ако си мислите например, че бързо ще укротите някоя дама с гъсти и буйни коси, просто сте в голяма грешка. Направо си губите времето. Когато нещо не ни е наред, ние жените обичаме да сменяме прическите си, цвета на косата, дължината. Нашият женски бунт често се изразява в отрязването на 2-3 сантиметра коса, което, разбира се, почти никой не забелязва.

За съжаление стресът се отразява също така в косата, както и в посивялата кожа или уморените очи.

Често не обръщаме достатъчно внимание на косата, по начина, по който тя има нужда от него. Разбираме го късно. Когато вече е започнала да пада повече от обикновено, краищата са се изтощили, а косъмът се къса.

Тогава изпадаме в паника, забъркваме маска с яйца, купуваме конски витамини и четем всичко, което съдържа думите „Помощ, косата ми е изтощена!“.

Можеше просто да не си го причиняваме. Ето няколко прости правила:

Не прекалявайте със сешоара, той не е безвреден. Не опъвайте и не връзвайте косата, когато не се налага – това я травмира. Забравете за дългото ресане преди лягане – напълно излишно е.

Внимавайте с храната – яжте повече орехи, авокадо, яйца и избягвайте всичко пакетирано и консервирано.

Купете си професионална грижа.

Търсете продукт, който да предлага терапия за възстановяване на връзките във фибрите на косъма. Ние ви препоръчваме Gliss Fiber Therapy на Schwarzkopf. Неговата формула прониква в косъма, възстановява връзките и стабилизира вътрешната структура на косата отвътре навън.

618x346

Новата гама продукти на Schwarzkopf съдържа специалната технология Omegaplex, чрез която увредената коса се възстановява и укрепва дълготрайно.

Какво всъщност прави тази технология

Косата се състои от външен слой – кутикул и кортекс с вътрешни влакна. Стабилността и формата се дължат на фини мостове, наречени връзки, които държат фибрите на косъма заедно и правят косата устойчива . Има три вида връзки: дисулфидни, водородни и йонни. Тези връзки се разрушават при боядисване на косата, топлинна обработка, слънце и други вредни влияния.

618x346

След дългогодишни изследвания е открита нова съставка, която намалява увреждането на косата. Благодарение на това се създава продукт без силикон и без мазнини, който възобновява косъма чрез създаване на йонни връзки. Тази активна съставка, използвана в продуктите за коса свързва отново протеините в косъма и укрепва косата за дълго време.

Gliss Fiber терапията помага за възстановяването на много изтощени коси вследствие на боядисване или стилизиране.

Редовната употреба може да възстанови дори силно увредена коса.

PLEX технологията е използвана дълго време само от професионалните фризьорски салони. През последните няколко години тези продукти станаха особено популярни в грижата и боядисването на косата в цял свят.

Известни фризьори, които са тествали продукти с PLEX технология, казват, че само след няколко измивания се забелязва значително подобрение на състоянието на косата.

Сред звездите, които ползват тази технология в грижата за косата си, са Ким Кардашиян, Гуинет Портроу и Дженифър Лопес.

618x346

Благодарение на новата технология косата може да бъде предпазена по време на боядисване, а редовната употреба на продукти за коса да доведе до продължително предпазване от увреждане.