Новият спасител в кухнята

| от MamaMia |


С настъпването на есента идва и сезонът на по-сериозно пребиваване в кухнята – летните почивки приключват за сметка на новата учебна година и колелото се завърта по старому. Сезонните плодове и зеленчуци вече не навяват идеи за апетитни, свежи салати и плодови сорбета, а накланят везните към засищащи, топли и здравословни ястия, които да съберат цялото семейство на масата в края на деня.

Кой не иска да се отдаде на здравословно готвене за семейството си? Въпреки желанието, за доста от нас това може да изглежда като далечен мираж, особено в края на работния ден. Приготовленията като търсене на рецепти, пазаруване и обработката на продуктите преди дори да е започнало самото готвене бързо могат да ни накарат да посегнем към телефона и просто да поръчаме суши или пица.

Комбинацията от липса на време и желание за здравословен живот доведе до възникването на редица нови тенденция в света на храненето. Една от тях е наскоро нашумелия meal prep (от англ. „приготовление на ястия“), който се изразява в удължено планиране и подготовка на храненията. Твърди се, че този метод помага за улесняване на здравословното готвене с разнообразни рецепти в седмичното меню. И това обаче не е панацея, тъй като предварителното приготвяне е изключително времеемко, особено ако е за цялото семейство.

Да се намери баланса между здравословно хранене и всички останали работни, семейни и личностни задължения не е лесна задача, но технологиите са се погрижили и за това. Висенето над котлона, или пък пред печката, вече започва да се превръща в отживелица, благодарение на кухненския спасител, наречен мултикукър. Уредът позволява да варите, пържите, печете, задушавате и още куп дейности само с натискането на няколко копчета.

Миултикукърът може да се справи с по-голямата част от проблемите, които срещаме в кухнята, осигурявайки здравословни ястия, които почти се готвят сами. Има широка гама техника, която варира в зависимост от нуждите на вашето домакинство, но най-важното е, че вечерята е сервирана с минимални усилия и максимална хранителна стойност! Единственото, което се иска от вас е доброто настроение на масата!