Новите продукти на „Тандем“ бяха отличени на изложението „Месомания“

| от MamaMia |


Месото и продуктите от него са незаменима храна, важна за нашето здраве и особено за децата. Всички знаем това и всяко поредно научно проучване го доказва. Но за да бъде една храна редовно на масата ни, тя трябва да е нещо повече от необходимост.

Искаме да е вкусна, да изглежда добре и да бъде с високо качество, с минимум добавки, консерванти и подобрители. Българската компания „Тандем“ си поставя точно това за задача и вече 25 години успешно я изпълнява.

По време на най-голямото изложение за месни продукти в България – „Месомания“, компанията представи истински шедьоври на технолозите си и напълно новата серия „На тепсия“. Тя напълно отговаря на философията на производителя – чисто, вкусно и полезно.

На панаира екипът на „Тандем“ показа новите продукти и още с лансирането си серията „На тепсия“ получи Златен медал от конкурса, организиран по време на Месомания.

 

FB_IMG_1541851040069

 

Заедно с 25-тото издание на Месомания и „Тандем“ отпразнува своя 25-ти рожден ден. За рожденика вместо свещи имаше няколко награди от панаира в „Интер Експо Център“ в София.

Сигурно малцина знаят, но точно екипа на „Тандем“ дава звучното име „Месомания“. На 25-тия юбилей компанията получи награда за отличната си идея и Грамота от Асоциацията на месопреработвателите за дългогодишното участие в Месомания.

 

edf

 

Управителят на „Тандем-В“ Кирил Вътев беше награден с Грамота за дългогодишната и всеотдайна работа на дружеството в производството на месни продукти с пълноценна хранителна стойност, за спечеленото доверие на потребителите и за активната си дейност по укрепване на работодателските организации в бранша.

Само от месо

Известният шеф-готвач Виктор Ангелов застана на атрактивния щанд на „Тандем“ по време на изложението, за да представи „На тепсия“. Преди това посетителите опитаха повече от 300 кебапчета и кюфтета, приготвени от майстора-кулинар в специална шатра.

С подкрепата на „Тандем“ шеф Ангелов представи заведението си „БДС“, в което се предлагат само продукти от 100%-тово месо. Вкусните кебапчета и кюфтета на „БДС“ са разработени от „Тандем“ специално за клиентите на шеф Ангелов.

 

edf

 

Поднесено „На тепсия“

Внимателно проучване и много опити до съвършения продукт е основата, която стои зад „На тепсия“. В „Тандем“ тръгват от намерението да предложат храна, която да отговори на все по-голямото търсене на здравословно и вкусно, но в същото време бързо приготвяне. Така се ражда идеята да се предлага сготвено на ниска температура качествено месо.

Техниката се нарича sous vide или су вид – нискотемпературно бавно готвене във вакуум. С предложенията „На тепсия“ семействата бързо ще приготвят вкусна вечеря и ще им остава повече време да си общуват и да се забавляват, вместо да прекарват часове в кухнята.

Иначе казано в числа – 10 минути ще ви стигнат за перфектния обяд или вечеря (ако броим и отварянето на бутилка хубаво вино). Предложенията включват „Свински джолан“ и „Свинско месо“, без Е-номера, алергени и консерванти, само с естествени, внимателно избрани подправки.

Благодарение на су вид готвенето в тях се запазват полезните вещества и витамини, а вкусът е много богат и наситен. С отварянето на плика може да поднесете веднага само със затопляне или да приготвите за 10-15 минути на фурна. Гостите на Месомания видяха лично от шеф Ангелов няколко варианта как бързо и лесно да приготвят двата вида месо.

 

IMG_7592

 

Естествено привличане

С тази серия „Тандем“ иска да даде на потребителите възможността да не се налага да избират между вкусно, полезно и бързо. За всяко време на деня е другата нова серия – Via Natura, които също не съдържат никакви „Е-номера“.

Целта на технолозите е изпълнена – отговорност към потребителя, контрол на качеството и внимателен подбор в рецептите. Нещо важно – продуктите се приготвят само от ръчно обезкостено месо. Това е много важно, защото елиминира вероятността в тях да попаднат излишни субстанции.

Под марката Via Natura за претенциозните има шунка, обикновен и студено пушен бекон, луканка и шпеков салам. Трудно ни е да препоръчаме най-вкусното, затова ще ви кажем – опитайте от всичко и после ни споделете кое ви е харесало най-много.