Nike Epic React: Не гледай – бягай!*

| от MamaMia |

* Но не като в едноименния филм

Нали се сещате за онзи лаф от социалните мрежи: „How to have a beach body? – Have a body. Go to the beach”. Нещо подобно е и с бягането. Не е нужно да си в супер форма, да имаш 1,10м. крак и да си способен да се конкурираш с Мо Фара, за да станеш рано в събота сутрин, да обуеш клин, тениска и маратонки, и да отидеш да тичаш.

Бягането е нещо много повече от обикновен спорт. То е страст, мания, хоби.

Бягащите са хора във вечно движение на тялото и духа, а посланието на Nike е, че всеки, който има тяло, е атлет.

Мускулите ти ще се напрегнат, вятърът ще върлува около ушите ти, земята ще се разтапя под маратонките ти и ще усетиш какво е свобода. Както я усети Форест Гъмп (пак – от едноименния филм).

Маратонките са онова, с което не бива да се прави компромис – все пак те са връзката между теб и земята и носят отговорността да бягаш, без това да окаже негативен ефект върху здравето ти.

Nike Epic React пристигат с чисто нова подметка – по-мека, по-лека, по-пружинираща и с повече мекота за крака. Не сте я виждали в нито един модел досега.

Те са плод на една съвсем нова технология и е изобретена след дългогодишно събиране на данни от редовни бегачи.

Nike react 2

Само химичният състав на подметката е тестван в продължение на 3 години, като са пробвани 400 комбинации, които химиците на Nike са пробвали и на над 2000 часа тестване на краката на баскетболисти, при които технологията започна да се използва през юни 2017 г. Онова, което е валидно в баскетбола, логично е валидно и в бягането, нали? И в двата случая говорим за много активно движение и натоварване предимно на краката.

Професионалистите знаят как да тичат, така че да избегнат травмите, но аматьорите често правят грешки, поради което меката, удобна и поддържаща добре крака обувка е от голямо значение.

Nike react 1.1

Тези маратонки ще спечелят последователи и с външния си вид. Горната част е на познатия вече Flyknit – плетена цялата от една нишка. Тя е семпла, носът и сводът на стъпалото са прецизно изваяни от еднокорпусна Nike Flyknit материя.

Задната част на обувката стабилизира крака в долната част. Благодарение на меката подметка, стъпалото прилепва добре към маратонката и не се плъзга вътре в нея.

Подметката е лека и прилепва деликатно към крака, фиксирайки го здраво.

nike react 4

Но думите за описание на обувки, са недостатъчни. Ако тествате Nike Epic React, вероятно ще разберете как се е почувствала Пепеляшка, когато принцът е надянал на крака й собствената й обувка – точно по мярка.

Ако искате да тествате стъпалото си, Nike ви канят на премиерата на Nike Epic React на 22-ри февруари от 18.30 в мол Paradise Center.

 
 


Повече информация Виж всички