На кой Disney герой се оприличаваш?

| от Цветелина Вътева |

Мики Маус е любимият анимационен герой на поколения. Мишокът, създаден съвместно от Уолт Дисни и Уб Айуъркс през далечната 1928 г., и озвучаван първоначално от самия Дисни, е един от най-разпознаваемите герои в света.

В България Мики Маус дойде като най-готината мишка със списание „Мики Маус“ на Егмонт, по което пощуряха децата на 90-те, и с филмчетата „Всички обичат Мики“, „Почистване на часовника“, „Мики в Австралия“, „Малката вихрушка“, „Приключения с Мики Маус“, „Посмейте се“ и др.

Култовият мишок не е сам. Той се движи в компания от други иконични образи на Дисни. До него са кокетната Мини Маус, чиито уши редовно са по женските глави във вид на диадеми, верният му приятел Гуфи, кучето Плуто, патокът Доналд Дък, неговата възлюбена Дейзи.

Ако сте фенове на Мики и неговите приятели, ще се зарадвате да разберете, че в момента в магазините на BILLA тече промоционална кампания, в рамките на която за всеки 20 лв., похарчени там, може да си купите чаша с някой от героите на Дисни само за 0,99 лв.

Чашите са монопринт и са с ликовете на Мики, Мини, Гуфи, Плуто, Доналд и Дейзи. Вземете чаша за любимото питие, но за да изберете на кой герой да се спрете, направете си този тест с 6 въпроса за всеки от шестте герои.

Така, започваме:

1. Намирате се в музея за съвременно изкуство и при вас идва управителят, много разтревожен. Оказва се, че са откраднали една от най-скъпите картини и той ви моли да помогнете с разследването. Вие…

А. Веднага се впускате да разследвате ентусиазирано, защото детективската работа е вашата страст;

Б. Не разбирате какво ви говори управителят, но усещате, че мирише на шунка. Дали няма нещо в джоба…;

В. Не ви се занимава с такива неща, предпочитате да отидете на шопинг.

2. Непознат минувач на улицата ви подава кокал. Вие…

А. Намирате това за глупаво и го подминавате;

Б. Изпадате в еуфория и веднага се завирате в някой ъгъл да дъвчете кокала;

В. Обиждате се, нагласявате панделката на главата си и се фръцвате в другата посока.

3. Ухажват ви с букет цветя и предложение за петъчно кино. Вие…

А. Имате си по-важна работа в петък вечер. Тогава традиционно се забърквате в неприятности;

Б. Искате да приемете, но не знаете какво да кажете. Правите стъпка към ухажора, но се спъвате и падате върху него/нея;

В. Очаровани сте и приемате веднага.

4. Съседът ви ви дразни ужасно. Вчера е изсипал в двора ви боклука от собствения си двор. Вие…

А. Не се интересувате. Оставяте някой да почисти и отивате да търсите приключения;

Б. Заравяте се в боклука в търсене на ценни неща за ядене;

В. Подготвяте люто отмъщение.

5. У вас пристига непознат човек, който ви казва, че ако го пуснете да влезе, ще спечелите 1 милион долара. Вие…

А. Не му вярвате. Започвате да го оглеждате и да търсите нередното;

Б. Веднага го пускате, имате безкрайно доверие на всички;

В. Чудите се малко, но накрая все пак пускате непознатия да влезе, защото изглежда добре.

6. Неочаквано намирате на улицата златна монета. Вие…

А. Сте нащрек. Ентусиазиран сте, но не сте сигурен. Парите не ви интересуват, но монетата може да е ключ към приключение;

Б. Отивате и я заравяте някъде, ще се занимавате с нея по-късно;

В. Сте на седмото небе от щастие. Сега ще си оправите живота. Никога повече няма да чистите чужди монети. И първото, което ще направите… (внимание, жокер!) е да поканите Дейзи на среща довечера.

Както вероятно вече сте се досетили, ако имате най-много отговори „А“, вие можете да се оприличите на Мики Маус. Интелигентният мишок-детектив, който търси и намира неприятности, приключения и заплетени истории. Вземете си чаша с неговия образ и всяка сутрин, докато пиете от нея, си напомняйте, че приключенията са важни, но и малко рутина не е лошо нещо.

Ако имате най-много отговори „Б“, вие сте едно от двете кучета: Плуто или Гуфи. Типичното куче Плуто, което обича да джвака кокали, или човекоподобният Гуфи, който е безкрайно добър, но и безкрайно наивен и доверчив. Пийте напитката си в чаша с техния лик и имайте предвид, че кучето може да е най-верният приятел на човека (или на мишока), но е и хищник, с когото шега не бива.

Ако сте дали най-много отговори „В“, вие можете да се оприличите на Доналд Дък, или някоя от двете дами: Мини Маус или Дейзи Дък. Когато сипвате нещо за пиене в чашата с визия на Доналд, си припомнете, че дори в живота ви да има чичо Скруджовци и неприятни братовчеди като късметлията Гладстоун, и дори да притежавате сприхав и избухлив нрав, вие имате добро сърце. И това е прекрасно.

Ако се спрете на чаша с Дейзи или Мини… прекрасно. BILLA е едва първият магазин от тези, които ще посетите днес. Обичате шопинга, харченето на пари и красотата. Браво!

Повече за новата кампания на BILLA, може да откриете на сайта на веригата.