Mалък стик с голям потенциал

| от Роси Димитрова |

Ако не вярвах безрезервно в максимата, че малкото е повече, вероятно щях да погледна скептично на La Roche-Posay Lipikar Stick AP+. Този лек като перце стик за лице и тяло се побира в шепа, но въпреки компактните си размери и тегло от 15 грама, се оказа, че си тежи на мястото.
Признавам си, не страдам от атопичен дерматит, за да оценя по достойнство този продукт, но кожата ми е суха и чувствителна, а когато температурите паднат, става още по-капризна и своенравна. В търсене на решение и надежда за хепи енд на сагата “зимата на нашето недоволство”, реших да взема този мъник и да го подложа на тест драйв. Преносно и буквално. Вчера бях на 12-часови филмови снимки и реших да го мушна в раницата, защото знаех, че ме чака тежък ден. Кожата ми – също!

IMG-2064 - Copy

Сухо и топло в помещението, студено и ветровито навън. Прибавете към това и няколко преобличания, махане и слагане на каската за всеки дубъл и каране на мотоциклет в нечовешки студ през декември. Да, лудост или не, мотористка съм и това подлага на допълнителни изпитания и бездруго крехката ми кожа.

Оказа се, че този малък голям продукт я спаси, без дори да подозирам. Това, което направих е, да го нанеса половин час преди да ме гримират, върху цялото лице, без зоната на очите. Стана бързо, лесно, а в случая и без ръце – действах директно със стика. Филмът върху кожата бе осезаем, но без усещане за прекомерна тежест или омазняване. Просто я покри с фин и прозрачен слой, за да я предпази от капризите на времето и собствените й такива. И успя! Нямах никакви проблеми, освен лекото омазняване в Т-зоната, заради грима, който понатовари кожата, но пък това лесно се тушираше с обикновена хартиена салфетка.

Стикът е натоварен с мисията да предпазва от раздразнения и сърбеж и за мое щастие я изпълни успешно по време на този дълъг, динамичен и неравноделен в климатично отношение ден. Обогатен е с термална вода, която подсилва успокояващото му действие върху всички участъци по лицето и тялото, които имат нужда от облекчение и грижа.

IMG-1850 - Copy

La Roche-Posay Lipikar AP+ Stick се оказа един практичен SOS продукт, който лесно се побира в джоба, дамската чанта, детската раница, жабката на колата или чекмеджето в офиса – готов да ви измъкне от куп неудобни ситуации, винаги, когато това се наложи. Такива, например, могат да са сърбежите и лющенето на кожата на краката от триенето на дънките или дебелите чорапогащници в нея. Или раздразнения по ръцете, след миене с агресивен сапун или ако не носите ръкавици, а навън духа като за световно и температурата клони към минус безкрайност.

Накратко – мъст хев за зимата!