Да превърнеш една галерия в „Посолство на красотата“

| от |


Когато става дума за Biologique Recherche, нищо не е случайно. От създаването си преди 40 години до днес, адресът на семейната компания в Париж е в култовата сграда на булевард Шанз Елизе 32, описана от Виктор Юго като дом на Граф Монте Кристо в едноименния роман.

На 15 май близо 80 дами , журналисти и клиенти на марката, се събраха в софийската галерия „Оборище 5“, която беше преобразена в “Посолство на Красотата”, за да пренесе гостите за малко на Шанз Елизе 32.

Според създателите на марката, кожата може да бъде сравнена с къща.

“Ако покривът е направен лошо и не гарантира добра защита, всичко, което се намира вътре в нея е обект на стрес. Усъвършенствайки повърхността, ние помагаме на кожата да използва собствените си регенериращи сили и да възстанови по естествен път младостта и здравословния си блясък. Това е процес, основан на прецизно изследване на взаимодействието на епидермиса с най-дълбоките слоеве на кожата, който помага да се разбере по какъв начин активните съставки в козметичните продукти въздействат върху кожата още при първия им контакт с нея. Този подход се нарича „интерфейсна козметология”, изисква персонализирана грижа за всяка отделна кожа и е в основата на философията на нашата марка” – каза д-р Рупърт Шмидт, президент и съсобственик на Biologique Recherche, който представи пред гостите на събитието най-новата серия – VIP O2.

Изненадата на събитието беше Герасим Дишлиев – Геро, най-успешният български мим, последовател на Марсел Марсо и главен изпълнител в прочутия Цирк дьо Солей, който пристигна директно от Париж, за да изиграе специално подготвен етюд, посветен на Biologique Recherche и търсенето на красотата в съвременния свят.

Евгения Джаферович, Ивайла Бакалова, Марта Вачкова, Кристина Патрашкова и Никол Станкулова бяха малка част от известните дами, които се насладиха на френския шик на козметичния бранд. Меню, базирано на 8 култови френски ястия, поднесени под формата на хапки, в компанията на шампанско, гарнирани с нежен джаз, изсвирен от саксофонист, създаде атмосферата на един истински френски следобед в центъра на София.