Топ 10 вайръл видеа в YouTube за 2017

| от Хрис Караиванова |


Както всяка година, беше време за YouTube да представи своя списък с най-популярни видеа през тази година. Класацията отразява както важните събития през годината, така и това, което по някакъв начин е било интересно за хората по света. За някои от тези моменти можеше изобщо да не знаем, ако социалните медии не бяха толкова напреднали днес, а благодарение на видео платформата, днес можем да си ги пуснем и изгледаме отново. И после още веднъж.

През 2017 г. списъкът от вайръл видеа е разноцветен, а броят гледанията на всяко видео, е мечта за всеки влогър. Класацията приютява както пародия на встъпването в длъжност на Доналд Тръмп, така и 12-годишна вентрилоквистка, трикове с пинг понг топчета, изпълнение на Лейди Гага и трогателна анимация за момче, което следва сърцето си.

Това разнородно видео съдържание нагледно показва какво се търси в интернет пространството, какво се гледа със страст, отново и отново. Вече достигнали това сериозно ниво на популярност, тези 10 видеа по-долу, са си заслужили място сред най-успешните в историята на YouTube.

10. Децата на проф. Робърт Кели се появяват в ефир, докато той дава интервю за BBC News.

9. Трогателният кратък анимиран филм In a Heartbeat, разказващ за влюбването на две момчета.

8. Една доста по-различно предадена история на света. Просто, забавно и ясно, в някакви си 19 минути.

7. Изящно изпълнена пародия на събитието по встъпване в длъжност на Доналд Тръмп. Гласовете на президента, Мелания, Барак и Мишел, Хилари Клинтън и Джордж Буш, са озвучени допълнително, а репликите са повече от забавни.

6. Грандиозното изпълнение на Лейди Гага в полувремето на Super Bowl.

5. Водещият Джеймс Кордън кара по улиците на Лос Анджелис, заедно с Ед Шийрън. Двамата правят чудесно караоке в колата, под звуците на песни от новия албум на изпълнителя.

4. Дарси Лин, 12-годишна вентрилоквистка, изумява публиката на „Америка търси талант“ с невероятно музикално изпълнение.

3. Няколко мъже ни показват до къде се простира човешката фантазия и упоритост, когато говорим за трикове с топчета за пинг-понг.

2. Една от най-секси песните – „Shape of You“ на Ед Шийрън, изпълнена под танцовата хореография на Кайл Ханагами.

1. На първо място в тази класация, с над 186 милиона показвания, изненадващо се появява тайландско изпълнение от реалити формат. Предаването се казва „The mask singer“ и представлява конкурс между известни локални звезди, които се състезават само на база глас и талант, а лицата им са скрити с маска.