Още обвинения и „наказания“ срещу Кевин Спейси

| от Mama Mia |


След като преди няколко дни се появиха нови обвинения в сексуален тормоз срещу Кевин Спейси, сега става ясно, че всички сцени с актьора от новия филм на Ридли Скот ще бъдат изрязани.

Лентата се казва „Всички пари на света“ (All The Money In The World), режисирана е от Ридли и е продукция на компанията „Сони“. Официалната премиера е на 22 декември т.г., а в България ще се бъде на 5 януари 2018.

Интересното е, че във филма Кевин играе ключова роля – той е в образа на г-н Гети, най-богатият човек в историята на света.

Сега обаче Ридли Скот е решил да премахне всички сцени с него и на тяхно място да заснеме новис канадския актьор Кристофър Плъмър. Дали екипът ще успее да се справи със задачата преди премиерата на филма, предстои да разберем.

Отделно на това стана ясно, че „Сони“ обмислят да свалят „Всички пари на света“ от програмата на кинофестивала AFI Fest в Калифорния. Всичко това заради обвиненията към Спейси и жестоко разразилия се скандал за сексуален тормоз от страна на редица влиятелни мъже в Холивуд.

Нека припомним, че в началото на седмицата синътна актьора Ричард Драйфус също обвини Кевин Спейсив сексуално посегателство, което по думите му се е случило, докато баща му е бил в същата стая.

Хари, който също се занимава с кино, е бил на 18 години по време на случката. Той разказва, че Спейси го е опипал без неговото желание.

В текст, публикуван в американския сайт Buzzfeed,Хари Драйфус описва актьора отКъща от карти“като„сексуален хищник“, който се е чувствал „в безопасност“ да злоупотребява с него, тъй като е знаел, че момчето „няма да каже и дума“.

Драйфус Младши разказва, че случката е от 2008 г. По това време неговият баща Ричард Драйфус играе в постановка, режисирана от Спейси, в Лондон. Хари посетил баща си за Коледа и взел участие в репетиция в апартамента на Спейси, на която са били само те тримата.

По време на срещата Кевин на няколко пъти се е опитал да опипа Хари, докато накрая не е успял. През това време Ричард е упражнявал репликите си.

Все още официално изявление от страна на Спейси по този случай, както и другите новопоявили се, все още няма.

Преди няколко седмициоще трима мъже споделиха своитеистории за нежелани сексуални намеци от страна на Кевин, датиращи до 80-те години.

Един от оплакалите се е американският режисьор Тони Монтана. Той твърди, че актьорът го опипвал в бар през 2003 г., в резултат на което развил посттравматичен стрес. Монтана, който по онова време е бил на 30 години, казва, че отблъснал ръцете на Спейси, но въпреки това той го преследвал дори в мъжката тоалетна.

Все още съдебно дело или самият обвинен не са потвърдили тези обвинения, но резултатите от тях са вече на лице и към момента кариерата на Спейси изглежда напълно разрушена.