Филми за жени, опознали предизвикателствата на майчинството

| от Лилия Огнянова |


Понякога, когато ти е много тежко и светът ти е крив, всичко, от което имаш нужда, не е някой да започне да те успокоява и цитира оптимистични фрази, а да видиш, че и други страдат като теб. Както и да се наревеш едно хубаво.

След това светът ти се вижда по-добро място, светлината в края на тунела свети по-ярко и оптимистичните цитати вече не ти се виждат противни.

Особено жените имаме способността сами да се бутаме в депресивни дупки, да се самосъжаляваме и да си оплакваме съдбата на недооценени, необичани, неслаби и некрасиви поне веднъж месечно. Това обаче е нормално и се дължи просто на хормони.

Ако пък сте бременна или майка, то тези състояния може да ви спохождат по-често. Съветът ми към вас е да пиете повече магнезий (и вино) и да се развличате с комедийни филми. Повярвайте, понякога няма по-успокояващо от това да видиш своите страдания на екран, пък дори и изиграни от други хора и по измислен сюжет. Ще си поплачеш и посмееш на воля.

В галерията ни по-горе е специална селекция на филми за майки. Разгледайте ги или най-добре – изгледайте ги последователно всички. Ще ви харесат ?