Ах, тази Моника

| от Амелия Понд |


Родена в италианския регион Умбрия на днешната дата преди 54 години , Моника Белучи е един от най-добрите продукти, които страната на Караваджо и Да Винчи е изнасяла в последните години из Европа и света. Тя се нарежда дори преди прословутите италиански вина, може би, защото е многовкусова, опияняваща и е направена, за да я гледаш. По възможност на голям екран. С червено червило. И с токчета. Или гола.

Всеки човек и почитател на киното, има своя фантазия и представа за Моника Белучи. Не само защото е красива или излъчва зверски сексапил дори днес, на 54 години. А защото италианските майстори на седмото изкуство, успяват да я нарисуват прекрасно на онези екрани, сред сноповете светлина. Да я гледа като омагьосан, може почти всеки мъж. И ще си заслужава всяка минута.

Днес тази разкошна актриса навършва 54 години. С пищна филмография зад гърба си, два развода, две деца – и двете родени в късна възраст – и с достойно участие в една от най-бруталните секс сцени за последните години в модерното европейско кино – в „Необратимо“ на Гаспар Ное, Белучи е бижу в морето от еднотипни и еднопланови актриси, нарочени за „секси“.

В началото красивата Моника решава, че иска да бъде адвокат и дори учи право. Впоследствие моделството взима превес. Пищните извивки на актрисата не могат да оставят почти никой безразличен. Така е било, така и ще бъде.

Киното се появява по-късно в живота на актрисата. Дебюта си, при това на малък екран, тя прави на 26 години в продукцията Bram Stoker’s Dracula. После колелото се завърта, за да стигнем до появата на драмата „Апартаментът“ от 1996-а, който изстрелва италианката в стратосферата на успеха. Там тя печели първата си важна награда – френския еквивалент на Оскара и се запознава с мъжа, с когото беше доскоро – Венсан Касел.

Всеки е редно да е гледал поне един филм с Моника Белучи, където тя се разхожда полугола, пуши цигари и е жестоко секси. Ние ви предлагаме цели шест. Изберете си.