Женската мода в Северна Корея

| от Хрис Караиванова |


Сигурно дори не сте се замисляли колко лош късмет можехте да имате, ако се бяхте родили в далечната и напълно изолирана Северна Корея. Нали се сещате, онази държава с върховния лидер, чието царуване се онаследява и от което десетки години наред измъкване няма. Страната, в която през 21 век няма интернет, а комунизмът у нас по времето на Живков е просто песен на фона на властващия в Северна Корея режим. Държава, в която нямаш глас и права, за сметка на това правилата са много и те се следват с цената на живота, защото концлагерите там въобще не са отживелица.

И докато тези дни много от нас се чудят какъв нов бански да си купят за морето, в Северна Корея нещата стоят другояче. Жените там не могат да следват западните тенденции не само, защото не могат да ги видят, а защото да бъдеш различен там не е позволено.

Все пак, Mirror.co.uk публикува снимки на дамската мода в Северна Корея, в които усещаме, че западното влияние си проправя път – бавно и с тромави стъпки.

Не пропускайте да разгледате кадрите в нашата галерия, защото ще ви потопят в един наистина различен свят, който не сте виждали и до който може никога да не се докоснете. На снимките ще ви посрещнат причудливи и в общия случай некачествени материи, кимона и кучешка козина – все елементи, които не присъстваха на Седмицата на модата в Париж миналата седмица.